Film/TV
16

Angelina Jolie o napuštanju glume: Nikad mi nije bilo ugodno kao glumici

Klix.ba
Ako sve bude kao što je Angelina Jolie isplanirala, ovu 38-godišnjakinju više nećemo gledati na velikom ekranu.
U intervjuu za magazin DuJour poznata holivudska glumica je potvrdila da planira okončati svoju glumačku karijeru.

"Apsolutno", kazala je Jolie o svojim planovima da prekine pojavljivanje u filmovima. "Kao glumici mi nikad nije bilo ugodno. Nikad nisam voljela biti ispred kamera".

Angelina se već neko vrijeme bavi režijom, a njen posljednji projekt "Unbroken", govori o nevjerovatnom životu olimpijca Louieja Zamperinija.

"Nikad nisam razmišljala o tome da ću jednog dana režirati, ali se nadam da ću izgraditi karijeru režiserke jer sam u tom poslu puno sretnija", izjavila je Jolie.

Ovo nije prvi put da slavna glumica govori o odlasku iz svijeta glume. Još 2012. godine je kazala kako bi se rado odrekla glume da bi bila kod kuće sa svojom djecom.

"Zahvalna sam što radim ovaj posao, iskusila sam mnogo lijepog i bila u stanju da ispričam priče i budem dio priča koje su važne, te da se zabavim, ali ako bih sutra otišla bila bih veoma sretna da budem kući s djecom", kazala je tada.

Angelina sa suprugom Bradom Pittom glumi u filmu "By the Sea", ljubavnoj priči koju je napisala i režirala. Njen 13-godišnji sin Maddox je bio asistent produkcije.

"Teško je režirati za sebe i za Brada. To je dramatičan materijal, a mi balansiramo. Međutim, čak i kad se mučite, zajedno ste u rovovima, pa i ne očekujete da bude lako. Ovo nam je oboma izazov i to je zaista dobro", ispričala je.

Posljednji put je sa suprugom glumila 2005. godine u filmu "Mr. & Mrs. Smith". Sada, devet godina poslije, u braku su i imaju šestero djece.