Film/TV
0

Amerikanci u ruskim filmovima

NINA
Hollywodski glumci sve češće surađuju s ruskim rediteljima, tako Malcolm McDowell namjerava ponovo snimati s Karenom Sahnazarov, a Jed Alen, jedan od junaka serije "Santa Barbara", zaigrat će u ruskom dokumentarnom filmu.

"Ove sedmice sam završio u Moskvi snimanje 'Ogledala rata' u režiji Vasilija Iginskog, gdje igram glavnog junaka, bivšeg agenta tajne službe", kazao je McDowell, a prenijela agencija Itar-Tass.

Jedan od junaka popularne "Santa Barbare" Jed Alen stigao je u Moskvu gdje će prvi put zaigrati u ruskom filmu. Američki glumac tumačit će glavnu ulogu u dokumentarno-publicističkom filmu "Prava Moskva ili doživljaji Amerikanca u Rusiji".

"Moj zadatak je da strancima pokažem Moskvu onakvu kakva je u stvarnosti", izjavio je Alen dodajući da mnogi ljudi svoju predstavu o Rusiji grade na osnovi oskudnih TV reportaža.

S američkim kolegom igrat će i ruski glumac i kulturolog Aleksandar Nevski. Film, čije snimanje počinje danas, režira Aleksandar Izotov, a bit će prikazan ne samo u Rusiji, nego i u više od 60 svjetskih kina.