magazin
35

Festival fotografije i dobrog druženja

Piše: Dejan Đurić
(Foto: Dejan Đurić)
Prošle godine sam pisao o festivalu "Fotografija godine BiH 2013", tako da ste imali priliku pročitati o čemu je zapravo riječ. Kako prošle, tako i ove godine, izostavit ću službeni dio, neću vam pričati o tome kako je ovo najveći festival ove vrste u regionu, već kako je ovo najbolji festival fotografije i druženja u regionu.

Početkom svake godine se okupimo u Sarajevu, to je naš grad okupljanja, upoznajemo nove ljude, vidimo prijatelje koje nismo vidjeli i po godinu dana i tada zaboravimo na sve ostalo i uživamo u druženju.

Na ovim fotografijama nećete vidjeti ono što očekujete, ne, to će biti objavljeno na portalu fotografija.ba u sklopu izvještaja sa festivala i predavanja. Ovdje ćete vidjeti meni drage osobe, koje volim i koje poznajem upravo preko ovog festivala. Tu su naravno i neki novi ljudi, ima i onih koji nisu mogli doći, ali doći će sljedeće godine, znam.

Toliko se zanimljivih stvari desilo na ovu petu godišnjicu festivala. Fotografije ne mogu prenijeti sve to, jer u Sarajevu smo bili da bismo se družili, a ne fotografisali. Ali da ne bi sve ostalo samo u našim mislima, zabilježio sam djeliće nama dragih trenutaka kako bi nas podsjetili na sve što smo prošli zajedno.