Očekuje se 3.000 bajkera
341

Duh trećeg Moto Festa već stigao u Banju Luku

Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
(Foto: M. D./Klix.ba)
Danas je na Trgu Krajine promovisan dugo očekivani događaj - banjalučki Moto Fest. I ove godine 24. i 25. maj u Banjoj Luci obilježit će bogat i sadržajan program.

Očekuje se dolazak preko 3.000 bajkera iz zemlje, regiona, ali i inostranstva, kao i mnogobrojnih ljubitelja dvotočkaša.

Organizator događaja MK Stršljen nastavlja u istom pravcu i primarni cilj ovog događaja ostaje usmjeren na razvoj i promociju moto sporta, kao i moto turizma u gradu na Vrbasu.

Sve posjetioce Moto Festa i ove godine očekuje bogat dnevni i večernji program. Prostor na kojem će se realizovati najveći broj sadržaja ostaje tvrđava Kastel, a bajkeri će iskoristiti priliku da se u okviru moto defilea provezu i banjalučkim ulicama.

Svi posjetioci bit će u prilici da na Moto sajmu pogledaju najnovije modele najpoznatijih moto brendova kao što su Ducati, BMW, Harley Davidson, Moto Guzzi, Aprilia, Piagio, Vespa, CF Moto, Yamaha, Peugeot, Sonic i Torini Moped.

Za akrobacije na motoru u okviru "Stunt Showa" zadužen je Dejan Špoljar. Moto klubovi će da odmjere snage u bajkerskim igrama, a bajkeri će još jednom pokazati da imaju veliko srce, te će ove godine kroz realizovane aktivnosti i saradnju dio sredstava biti doniran Udruženju oboljelih od hemofilije, za djecu oboljelu od ove bolesti.

Na koncertnom prostoru ispred Kamene kuće, na tvrđavi Kastel, u večernjim satima za atmosferu bit će zaduženi najpoznatiji bendovi regionalne muzičke scene Električni orgazam, Goran Bare i Majke, Atomsko sklonište, Let 3, YU grupa i Partibrejkers.

Ulaz za sve bajkere kako na Moto sajam, tako i na koncertni prostor i ove godine je besplatan, a za sve ostale posjetioce jednodnevne ulaznice za muzički program moći će se kupiti po cijeni od 10 KM te dvodnevne od 17 KM na Trgu Krajine, u kafe baru "Košnica" i preko prodajnog sistema Kupikartu.ba.