Presuda suda u Chicagu
0

Bivši zet Jennifer Hudson kriv za ubistvo njene porodice

Klix.ba
Jennifer Hudson
Jennifer Hudson
Porota na sudu u Chicagu proglasila je krivim Williama Balfoura za ubistvo majke, brata i sestriča glumice i pjevačice Jennifer Hudson, koje je počinio 2008. godine.

Balforu je inače bivši muž Julie Hudson, sestre slavne glumice i pjevačice. Kako javljaju američki mediji Balfour će dobiti doživutnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Mediji također navode da tokom suđenja u ovom slučaju nije bilo forenzičkih dokaza koji bi posvjedočili da je Balfour počinio ovo krivično djelo.

Njegova advokatica Amy Thompson tokom završnih riječi, a i nakon presude je izjavila da je njen klijent nevin, te da policija nije provela potpunu istragu u ovom slučaju. S druge strane tužitelj je podsjetio na ranije prijetnje koje je Balfour uputio svojoj bivšoj supruzi dok su još bili u braku. "Ako me ostaviš ubit ću ti cijelu porodicu, a na kraju i tebe", podsjetio je tužilac na Balfourove riječi.

Osim ubistva Balfour je proglašen krivim i za otmicu u istom slučaju, provalu u kuću Hudsonovih, kao i za posjedovanje ukradenog vozila.

Porota je u ovom slučaju donijela odluku nakon dva dana, jer su završne riječi na suđenju iznesene u srijedu.

Hudson koja je inače dobitnica Oscara i koja je postala poznata širom svijeta nakon učešća u TV showu "Američki idol", prije nekoliko dana je i sama svjedočila na suđenju ubici njene porodice. Tom prilikom je rekla kako je njena porodica bila protiv braka njene sestre Julije i Balfoura, jer se on loše odnosio prema Juliji i dok su bili u vezi.

Prema presudi suda u Chicagu Balfour je u oktobru 2008. godine oteo, a potom i ubio majku Jennifer Hudson, Darnell Hudson (57), njenog brata Jasona (29) i sedmogodišnjeg sestriča Juliana Kinga. Tokom suđenja tužilac je rekao da je optuženi oteo Darnell Hudson, a potom joj je pucao u potiljak, da je dva puta pucao u glavu 7-godišnjaku, kao i da je brata pjevačice i glumice ubio dok je spavao.