Mjesec bez depilacije
22

Žene na društvenim mrežama pokazale svoje dlakave noge i pazuha

S.H.P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Početkom 20. stoljeća žene nisu morale brinuti o svojim dlakavim nogama i pazusima. No zahvaljujući neumornim reklamnim kampanjama depiliranje cijelog tijela za žene je postalo norma.

Kada su se pojavile haljine bez rukava reklamama su žene poticane da briju svoja pazuha, a nedugo poslije toga uslijedilo je i depiliranje nogu, piše Bored Panda.

Iako je u savremenom dobu depiliranje nogu, ruku i pazuha obavezno, ovih dana ljudi su počeli dovoditi u pitanje dugotrajni standard ljepote i njegove učinke na sliku ženskog tijela.

Dok neke od žena samo učestvuju u raspravama, druge se pak usuđuju ne depilirati svoje tijelo. One čak svoje tijelo pokazuju na društvenim mrežama kako bi pokazale kako dlake nisu ništa drugo do normalan i prirodan dio njihovih tijela.

Godine 2018. Laura Jackson, koja je bila umorna od društva koje joj govori kako će njeno tijelo izgledati, pokrenula je kampanju "Januhairy" koja potiče žene da ovog mjeseca bace brijače i podijele svoje slike na društvenim mrežama.

Ideja je dobro prihvaćena pa su žene u protekle dvije godine na društvenim mrežama objavljivale fotografije svojih dlakavih nogu, ruku i pazuha.