Univerzitet Oxford
0

Ženstveno zaobljen stas čini ženu zdravijom

Sarajevo-x.com
Beyonce Knowels poznata po oblinama
Beyonce Knowels poznata po oblinama
Višak kilograma na vašim kukovima, stražnjici i bedrima su dobri za vaše zdravlje. Tako bar tvrde stručnjaci iz Velike Britanije, te dodaju da su obline dobre u borbi protiv oboljenja srca i metabolizma.

Tim stručnjaka s Univerziteta Oxford tvrdi da je pozamašna stražnjica mnogo zdravija opcija ze ženu nego višak kilograma na stomaku.

U budućnosti bi doktori mogli da se pozabave načinima kako da se premjesti tjelesna masnoća iz jednog dijela tijela u kukove kako bi se zaštitio organizam od kardiovaskularnih i metaboličkih oboljenja, kao što je dijabetes.

Dokazano je da se salo oko bedara i zadnje strane tijela teže prebacuje na druge dijelove tijela nego ono oko struka. Iako zvuči nevjerovatno korisno je jer kad se razbije masnoća, ona oslobađa mnogo proteina citokina koji dovode do upale u organizmu. Oni se vežu za kardiovaskularna oboljenja i dijabetes.

Usporeno topljenje sala na kukovima uzrokuje povećanje hormona adiponektina, koji štiti arterije, stabilizuje šećer u krvi i izgara suvišne masnoće.

"Najvažniji je oblik tijela i gdje se masnoća koncentriše. Višak oko kukova i bedara je dobar, ali onaj oko stomaka može biti fatalan", rekao je dr. Konstantinos Manolopoulos prenosi BBC.