Komentari (187)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kod nas zubaru ide samo dijaspora
Pa stid ih da budu u ovoj manjini (0,91)
Pa mnogima je vaznije imati iphone nego sebi kupiti kaladont i cetkicu....
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Još kada bi i zubare edukovali da se znaju ponašati kada im dođe dijete sa svim zdravim mliječnim zubićima. Ja sam svog sina odvela prvi put zubaru da se "upoznaju" kada je imao 4-5 godina i sve zdrave zubiće. Sestra i doktor su me tako pogledali, kao da samnom nešto ozbiljno nije uredu, pa dovodim zdravo dijete. A o pristupu djetetu da ne pričam.
Skupo je popravljat' zube, a vala ni one paste ne pomažu...
Zasto ne uvedete u lijepu nasu sedaciju gasom ili neki normalniji pristup djetetu? Moja kcerka ima 4 godine, skoro svaki djeciji stomatolog je rekao da ona mora saradjivati, i dva puta je saaradjivala, odnosno pustila da joj rade zub, i onda ju je zabolilo i dozivjela je traumu, poslije toga nece zubaru.
Pa kakvi su djećiji zubi, takvi su im roditelji!
25 god. Svi zubi na broju i umnjaci izrasli normalno + 1 mliječni zub koji se jos uvijek dobro drzi😎😁. Sve se moze redovnom higijenom postici
izgleda ko avion a kad se nasmije kamion
Ljepšu doktoricu ja nisam vidio u životu.
JARANEMOJ vidi žene
Klix... moze li sutra jedan clanak o koristenju deodoranta, o laznoj stigmi da se od redovnog tusiranja dobija upala mozga i pluca .. i jedan kako pravilno oprati noge i suzbijati gljivicna oboljenja stopala i nogu.
Hvala dr. Porovic sto je objasnila znacaj zdravih zuba i usne supljine. Nadam se da ce ovi iz Glaxo Smith i Unilever podijeliti cetkice i kaladont po osnovnim skolama umjesto sto kruze po domovima zdravlja da uvale svoj produkt i korumpiraju lijecnike. . Ova se navika uci od malih nogu.
Tacno da 90% nasih gradjana nema skoro nikakvu kulturu u vezi odrzavanja zuba, roditelji od malena hrane djecu cokoladama, slatkisima, gaziranim sokovima, a o kaladontu i cetkicama da i ne govorim. I normalno da ce dijete izgubiti prije vremena mljecne zube a bogami kasnije i stalne. Nemo kulture, idemo zubaru, kako neko rece, samo kada boli..Nacija krezavih zalosno.
Nije bitno sta jedes vec je bitno redovno prati zube. Znam po sebi.
Problem je što u našim ordinacijama dijalog ide uglavnom ovako: dr. - šta je bilo ? pac. - vadio bih 6 dole lijevo dr.- s inekcijom iki bez ? pac. - s inekcijom dr.- zvat ću te za 10 min, dok to "utrne" . . . Rijetko koji stomatolog pacijentu posveti više vremena od onih 10 min. dok "utrne" i jbg. krezava smo nacija... Valjda se i tu nešto promijeni ...!!!
Pasat molim te, pacijent je uvjek u pravu (k'o da smo u kafani)
Prati zube najmanje 2 puta dnevno po najmanje 2 min. 5 min je jos bolje. Ako ste u mogucnosti kupite djeci elektricnu cetkicu. Svaki zub lijepo sa svih strana previ. Ne zaboraviti i vilice. Naanje 15 min poslije jela/pica cekati da operete zube, da ne utrljate kiselinu iz jela/pica u caklinu i tako je joa vise ostetite. Koristiti konac za Ube, cetkice za medju zube. Djecu uciti da
Znas sta nas ljudi stvarno jebe nebriga globalna krenuvsi iz rodjene kuce, mjesta, grada, drzave. Nije stvar u paramaa nema se kultur kad ce se ustat jesti okupati. A vi pricate o zubaru ja u 4 osnovne izgubi peticu kutnjak jer su roditelji mislili da je to jos mlijecni, a u mom slucaju citav zivot totalna nebriga. krezava nacina. jebem sve od reda...
7-ogodišnjak, sedam 8-ogodišnjak, osam ....i....n-1....n,array ode u infinity al minus xD dobra joj ova maska za varenje...pravo
A to bi bila reklama, niste nam rekli koje privatne stomatologije :)
Doktorica je boginja ljepote, tako zvana Afrodita. SALMA HAYEK NA APARATIMA!