Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
čovjek je jedina vrsta koja proizvodi piće od koje gubi razum i tetura poput teškog invalida, nebi bilo loše da klix udari na pivare, umjesto na mljekare
fermentacija je prirodni proces, samo sto je u proizvodnji alkohola kontrolisan proces
a macke nepiju kravlje mlijeko ccc
haha bravo! baš kontam hoće li se neko sjetiti :) glup članak, bolji članak bi bio, "čovjek je jedina vrsta koja je skontala kako se muze krava".
Pa mackama se i izricito nalaze da se ne daje mlijeko jer ne mogu ga svariti i moze stvoriti stomacne probleme. Za macke se proizvodi posebno mlijeko bez laktoze sto je na kraju malo zasladjena voda tako da mozes komotno im davati samo vodu. Macka apsolutno nikakvu hranjivu vrijednost ne dobije konzumacijom mlijeka. Procitajte neke naucne radove o uticaju mlijeka na macke i ljude jer su zaista zanimljivi. Zanimljivo je da samo Europljani konzumiraju mlijeko i da smo vecinon tolerantni na isto dok npr. azijati 90% imaju intoleranciju. Ja ga licno konzuiram skoro redovno iako kada unesem oko litar na dan osjetim nadutost i tezu stolicu :)
Jest tacno, sto covjek zna podojiti cudo jedno.
Bumbar je jedini insekt koji jede med drugog insekta.
joj ne serite covjek vijekovima pije mlijeko. nemojte trovati mlijeko antibioticima i ko zna cime i sta sve nema u njemu pa ce biti uredu svimu.
Čudan članak, valjda nemaju o čemu da pišu pa daj šta daš samo nek nešto ima. Evo jedan savjet, kome ne odgovara kravlje mlijeko neka proba sa kozijim ono kod većine ljudi ne pravi nikakve probleme.
Dvije istine se trebaju ovdje navesti; 1. Mlijeko danas se proizvodi na industriski nacin gdje se kravi daju hormoni koji prevare organizam da misli da je krava trudna pa tako proizvodi maksimalne kolicine mlijeka. Takvo opterecenje na kravu i igranje sa hormonima proizvodi raspad ili orusava vime pa se to pocne gnojiti, da bi se to saniralo daju se kravi antibiotici koji to djelimicno regulisu ali zbog sigurnosti cistoce mlijeka kao posljedica navedene idustrijalizacije krave, uvode se mjere
sigurnosti tako zvano homoginacija i pasturizacija sto znaci da se mlijeko podgrijava kako bi se bakterije i gnoj ubile te dobilo mlijeko koje je sigurno za konzumiranje. Ovo mlijeko nije vise mlijeko jer svo zdravi anzimi su unisteni a da ne govorim o hormonima i antibioticima. Jednostavno se moze provjeriti ovo tako sto ostavite mlijeko da se pokvari pa vidite sta se desi. UHT ili industrisko mlijeko se usmrdi (jer je preostala samo masnoca sa svim tim antibioticima i hormonima) dok se
zdravo mlijeko ukiseli i postane kiselo mlijeko sa pojacanim enzimima i nakod cca 7 daya dobije prirodni pencilin koji je itekako zdrav za konzumiranje. Inace su Turci izumili kiselo mlijeko i danas se smatra kao naj zdravija forma balansiranja bio sastava u stomaku jer sastoji veliki broj pro biotika - ono sto se daje djeci kad piju anti-biotike. Vjerujem da je vecina alergija posljedica idustrijalizacije prehrabenih proizvoda i da je rijesenje u tradicionalnim nacinima uzgajanja hrane.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Potvrđena netolerancija na laktozu dok sam pio kravlje mlijeko. Ali za razliku od kravljeg, *kozje* mlijeko koje često i jedino konzumiram u zadnjih petnaestak godina, NE pravi mi doslovno nikakve probleme. Nikakvu napuhanost, ni šmrcanje, niti zatvor, niti bilo šta drugo.
...pa kazu zitarice nisu za ljude ...mlijeko nije za ljude ...krompir,riza i mnogo voca nisu za ljude Dobijemo znaci dokaz da smo cisti mesojedi sa ponekim povrcem zbog vlakana....znaci sarma majka i punjena paprika! E haj sad to dokazi borcima za zivotinje.
Kvadrat baklave pa zalit litrom mlijeka. Sace Bajram...
Kakav ba kvadrat ? Nije muško ko tepsiju baklave sam ne može pojesti.
ama od potrebe za mlijekom sam izrasato ali nikad nisam izgubio fascinaciju za sisom
Ja volim posisati od sisare kakve sta,iako nema mlijeka,ja svejedno volim posisati ;)
30% na mlijeko, ali očito 0% na glupost čim puše ovakve vijesti
koma što je reklama za megle sa strane xD
Nije tacno! Mnogi sisari rado piju mlijeko drugog sisara. Sad sto je za mnoge od njih to cesto tehnicki neizvodljivo, a covjek je eto nasao nacin to je druga stvar.