Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jedan dan ne ljava crveno meso,pa se preporucuje bijelo meso,onda nevalja borovnica,jer je ona okidac za nastana raka,sl.dan,ista ta borovnica u sadejstvu sa aronijom jebe majku tumorima.... jebite me ako ne pocnem meditirat ko Sai Baba
Nije ovaj naš nutricionista dobro pročito. BBC prenosi izjavu WHO-a: "It said red meats were "probably carcinogenic" but there was limited evidence." Puno drukčiji kontekst od ovog "nije problem u crvenom mesu".
PROBABLY PROBABLY LIMITED EVIDENCE :) Ja uz PIVO kad nema ništa drugo ,narežem nakoso parizera i da vidiš sav prštim od zgravlja jarane moj dobri !!!
Argeta na aparatima :D
da zna bula kakva je slanina, nikad ne bi ljubila turčina
Sve to stoji da crveno meso sadrži željezo, vitamin B12, protein... Ali kad jedna tek nutricionistkinja kaže da "Problem nije u samom mesu..." kao kontru WHO koja na osnovu višegodišnjeg istraživanja mnogih doktora biohemije i raznih doktora medicine tvrdi da je sasvim moguće da je problem i u samom crvenom mesu, onda kome prije vjerovati ? Vjerovati ovoj nutricionistkinji koja je za prolazne ocjene na fakultetu naštrebala *stara* saznanja, ili ljudima sa daleko većim znanjem koji godine provode u laboratorijima proučavajući sastojke i učinak na organizam ? Nutricionistkinja ? Ne hvala. Nek' se ona bavi svojim poslom, ali i neka prati rezultate istraživanja, čita nove publikacije i žurnale iz struke što svaki stručnjak treba da radi da bi ostao stručnjak. Dobar doktor prati medicinske žurnale i informiše se o rezultatima istraživanja. Zato kad nutricionistkinja izjavi da "Problem nije u samom mesu...", fino uzmem tu njenu rečenicu, bacim je u WC šolju i pustim vodu.
Jest Klix navalio na parizer zadnjih dana. Sta vam je?
Zato samo treba jesti prerađevine sa puno masnoće i loja. Možda će te izgledati k'o Kusta, al' nećete dobiti rak.
_"BiH uvozi separirano meso, trtice, kosti i sav mesni otpad i od toga se prave viršle. Ako hoćemo zdravo meso na trpezi, moramo da imamo dobru regulativu i da zabranimo uvoz mesa sumnjivog kvaliteta, kancerogene aditive koji se dodaju mesnim prerađevinama i da prestanemo da uvozimo mesni otpad." A to znači, da BiH uvozi smeće kojim prerađivači mesa truju građane, a sve radi brze i dobre zarade. BiH ne uvozi samo ovo smeće, nego uvozi zamrznuto meso sumnjivog kvaliteta, koje se prerađuje u mesne proizvode, ali i odmrznuto prodaje kao svježe građanima, a da oni pojma nemaju šta jedu, jer meso nije deklarisano. Znači, opet je na snazi trovanje građana, zbog zarade i bogaćenja. http://www.poljoprivreda.ba/marketing-info-91/4286-u-salamama-meso-starije-od-10-godina Dalje se postavlja pitanje šta je sa stočnom hranom koja se nedavno našla na carinskom prelazu, a proizvedena je od GMO uzgojene soje. Bila je zadržana na carini. Nigdje nije bila vijest šta je sa tom hranom urađeno. http://www.avaz.ba/clanak/184984/skandal-zaustavljeni-sleperi-puni-zabranjene-stocne-hrane?url=clanak/184984/skandal-zaustavljeni-sleperi-puni-zabranjene-stocne-hrane
Ja od janjetine i mladog luka ozdravim i to je dokazano, svaki put. Takođe se bolje osjećam i od dobrog pečenja i roštilja, dokazano u 100 % slučajeva. Prema tome, za razliku od rezultata 22 naučnika iz 10 zemalja, rezultati mojih istraživanja su dokazani i 100 % pouzdani! Samo da je narodu dobre plate i rahatluka, ne bi ni pričali o karcinomu.
Djabe serete, svakako ne jedem meso :p
Bujrum domaće teletine od jarećeg mesa sa Grenlanda hranjenog domaćim GMO kukuruzom iz Ekvatorijalne Gvineje izvedenog iz gena londonske antilope i chupakabre. I još k tomu: Made in BiH :)
Slični tekstovi su davno objavljivani...recimo dosta korisni informacija ja sam našao na netu o emulgatorima ne svinjskim samo već i običnim štetnim. Recimo paštete, dimljena pileća prsa i sudžuka, te salame, sadrže emulgator E 250 jedan od dokazano kancerogenih i možda i broj jedan po štetnosti.
Ne puši, ne pij, ne jedi suhovinu... Šta ostade od života? Pos'o-kuća?
Ma jerane lav ne pase travu 😂😂😂😂
Bravo Keno,Goveda koja nejedu sama sebe nego pasu travu i jedu domaci kokuruz a ne to uvozno sranje,,,,Mi smo znali prije 30 godina da se od tog vaseg mesa dobija RAK...
cuj crveno problem. pa vidi pileceg kakvo je vise antibiotika u njemu nego proteina.
divi na slici lijepe slanine elhamdulilah
suho meso je jbt,kako ste glupi
Ssovac miran, nemoj da ti pucam samarcine. Alah je blagoslovio ovu slaninu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svaka cast Kenane, ovo je bitno objasniti Samo jedine meso i jaja prirodno hranjene zivotinje a ne one koje se 'tehnoloski' hrane. Nikada krava nije jela meso sto je danas 'normalno' za tehnoloske krave
Kako mislis? Od kako su ljudi saznali za zitarice prave hljeb a isto tako su pili mlijeko od kako se zna kozije prvo, kiselo mljeko se kasnje pocelo koristiti ali slatko mljeko se koristilo. Ako mislis da kazes da ce ovo danas postati normalno i da nece imati negativne posljedice, sumnjam u to jer svijet vec oboljava razne bolesti i poremecaje zbog ovih stvari.