Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
netreba sve biti sterilno tako djeca stvaraju imunitet
sve ok biti čist ,ali moraš se malo " očeličiti " u prvih deset godina života , proći blato , poderana koljena , modrice masnice , nekad pojest nesto " prljavim rukama" ili neopranu jabuku . kad smo bili mali mi jesmo , i evo nas živi i zdravi , i namjeravam i svoju djecu pustit da se nekad malo isprljaju ,a ne da budu ko " princeza na zrnu graška " e da sam ko dijete slušao ove " čistunce ", sad bi mi svaki k smetao , a ovako zdrav ko drijen i imunitet beton :)
poruka glasi: sto manje kupanja!
Vise od bilo kakve pretjerane cistoce, alergije izazivaju razni otrovi u zraku kojima smo svakodnevno izlozeni, silni stetni dodaci u preradjenoj hrani koja je najjeftnija i najzastupljenija na nasim jelovnicima i koja nas polako ali sigurno sve gura u ralje sestrinske farmaceutske industrije koja ne vidi mogucnost opstanka bez unistavanja naseg zdravlja.
Ima dosta istine ovdje, ipak organizam treba da se nauci na neke baterije i stvori odbranu a kako ce ako se i ne susrece s njima. Nekad i doktori cak preporucuju da se djeca puste da se igraju u blatu,........ ma da se malo i isprljaju. ;-) Ja sam dosta pogrijesila s svojom djecom, bolesno sam cista i odrazilo se na neke alergije koje sad imaju.
hahah Tako je, a ja luda i blesava vjecito ih cuvala. Nemoj to prljavo je, sta to radis........hahahah :P Doduse malo sam popustila, ali samo vani nek rade sto im je volja, prljaju se, prave kolace od blata.... i to im je dovoljno. Hvala bogu imaju gdje, ima i priprode, cesto odemo i na nase planine.....ili selo. A cula sam za to ulje, mislim nekada davno da smo ga i koristili, ali nije na odmet opet uzeti. Hvala ljepoto. :-* Pascal uparavo tako, ta hemikalija nam donese vise zla nego dobra. ;-)
Ja sam cula jednu majku kako govori da nece djetetu da oblaci obojenu odjecu jer su boje kancerogene. Sad ima tri godine i cesto je u ranama zbog alergija :( sto je najkriticnije,nije naucila lekciju pa i s drugim djetetom radi isto.. Isto sam bolesno cista u kuci ali cistim samo da bude cisto,nikakva dezinfekciona sredstva i to :) igranje u blatu je super za razvijanje imuniteta,ne znam sto bi to neko branio..negdje treba 'pokupiti' bakterije
cuj tusiraju se svaki dan, lijepo je kad ljudi vode racuna o cistoc, mozda bih i ja kad bi neko drugi placao struju i vodu
ne, niti mi pada na pamet, polivat se dzabe u ovim hladnim danima
mozda si mislila umjesto (dan) sedmica, a to tusiram se svake sedmice haha
PRIKAŽI ODGOVORE (2)