Pomoć djeci i roditeljima
0
Online terapija za autističnu djecu
Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
autizam nije bolest!
Joj, Unce Sam,ne lupetaj. Vrijeđaš roditelje autistične djece. Očito nemaš POJMA da se dijete rađa sa autizmom. Bolje ti je da kažeš -izvinite nakon ovakve izjave.
mama ti je retardina!!!
Najbolji lijek je da djetetu opalite samar i natjerate ga da izadje napolje i komunicira sa ljudima. Autizam je u porastu jer djeca i ljudi uglavnom komunikaciju vrse za kompjuterom i treniranjem pogresnih refleksa igricama umjesto sportom. To nije oboljenje, to je socijalna retardacija uzrokovana tehnologijom.
Ja sam iz BiH, trenutno sam na magisteriju u USA gdje na jednom medicinskom fakultetu studiram Okupacionu terapiju - spec. Autizam. Ovo su zaista dobre i ohrabrujuce vijesti za sve roditelje koji se suocavaju sa autizmom. Jedino sam malo skeptican u pogledu testa koji bi trebao da odredi stepen autizma djece, jer taj test zaista mora da radi stručna osoba. Nadam se da će ovo biti od koristi!