Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ljudi, djelujte preventivno! Živite uredan život! Vodite računa o pravilnoj i zdravoj ishrani! Stres smanjite na najmanji mogući nivo, ili ako je moguće eliminišite ga jer on ubija! Ostavite alkohol i cigarete! Spavajte osam sati dnevno! Budite fizički aktivni! Jer.. mi nemamo adekvatno zdravstvo i kvalitetno liječenje. Zato djeluj preventivno da izbjegneš ili smrt, ili bolnice od kojih nema koristi. Voditi računa o svemu nabrojanom, znači veliki postotak da se izbjegne udar
ne daj boze nikome..........ovo je ziva patnja
Koga potrefi mozdani, manje se pati od onoga sto ga njeguje
@Rukfas100 govorim iz iskustva .........uzasno
http://www.renesansnakraljevstva.com/Landing.php?ref=926
Kada se pojave prvi simptomi ovog tipa, koji su pokazatalji ​​na mozdani udar,potrebna je hitna akcija. Do dolaska hitne pomoci obavijestite i susjeda ili druge osobe u neposrednoj blizini, koji bi mogli pomoci,vrijeme je dragocijeno. Mjera prve pomoci je : ako je pacijenat pri svijesti da se lagano gornji tijelo povisi.Pacijenta umiriti, ne dati mu nista piti.
Ko umre na'jesen , za njega zime nema ;-))
sve od sikirancije i neimastinje
Svi, od 7 do 107, koji gledaju Dnevnik ili neki od niza drugih politickih magazina su podlozni mozdanom udaru.
Slažm se , prevencija moždanog je najvažnija. Izvadiš mozak, neka vesta sunećenja pameti, a i šta ĆE TI MOZAK U VAKVOJ ZEMLJI ???
dugotrajna onosposobljenost = nasi politicari
Tri glavne vrste mozdanih udara: bake, dodk i covke..😁
Tri glavne vrste mozdanih udara: bake, dodk i covke..😁