Veracity i VeraGENE
2

Medicover Diagnostics BiH: Najsavremeniji prenatalni testovi po cijenama nižim za 50%

Medicover Diagnostics BiH
Medicover Diagnostics BiH
U Zavodu za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje Medicover Diagnostics BiH, koja se nalazi u sastavu švedskog sistema zdravstvenih ustanova, od danas će svim trudnicama dva najsavremenija neinvazivna genetska prenatalna testa Veracity i VeraGENE biti dostupna po cijeni koja je i do 50% niža od tržišne.

To znači da će cijene navedenih testova koštati od 610 KM do 886 KM, a sve u cilju poboljšanja dostupnosti ove dijagnostičke usluge svim trudnicama.

Prenatalni testovi koji su dostupni u Zavodu Medicover Diagnostics BiH pokrivaju skoro sve rizike i svrstavaju se u najpouzdanije testove današnjice.

"Želimo da vrhunski prenatalni testovi budu dostupni svim trudnicama. Znamo koliko je važno prenatalno testiranje posebno kod kategorija koji imaju veći rizik za otkrivanje genetičkih problema, ali i za svaku trudnica koja nema neki konkretan razlog već želi da se preventivno testira i da nakon dobijenih rezultata, bezbrižnije uživa u trudnoći", saopšteno je iz Zavoda Medicover Diagnostics BiH uz podsjećanje na opredijeljenost ove zdravstvene ustanove da približi vrhunske analize svim građanima naše zemlje.

Veracity prenatalni test
Veracity prenatalni test

Neinvazivni prentalni testovi dostupni su na svih 12 lokacija laboratorija Medicover Diagnostics u saradnji sa sestrinskim laboratorijama Medicover Genetics Kipar i Njemačka.

Ove genetske laboratorija također su u sklopu Medicover sistema, a njihov rad verifikovan je akreditacijom i najvišim evropskim i međunarodnim certifikatima.

"U našem portfoliju su dostupna četiri prenatalna testa koja su upotpunosti sigurna i za buduće majke i bebu, a prema svim medicinskim statistikama svrstavaju se u najpouzdaniju dijagnostičku metodu", izjavila je medicinski direktor Zavoda Medicover Diagnostics BiH dr.sc. Jasminka Mujić i dodala da su VERACITY i VeraGENE tačni i sigurni neinvazivni prenatalni testovi koji analiziraju slobodnu DNK iz majčine krvi kako bi otkrili moguće genetske abnormalnost ploda.

VeraGENE prenatalni test
VeraGENE prenatalni test

Kao neinvazivne metode, oba prenatalna testa su sigurna za majku i dijete, a dostupni su i za jednoplodne i za blizanačke trudnoće.

Zavod za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje Medicover Diagnostics neprestano širi portfolio svojih dijagnostičkih usluga, uvodeći nove savremene metode kako u dijelu rutinskih laboratorijskih testova tako i sa specijalnim i genetskim analizama.

Prenatalni testovi Veracity i VeraGENE jedni su od najtraženijih na evropskom tržištu jer omogućavaju pouzdano prepoznavanje genetskih mutacija u fetusu.

Više informacija potražite na www.medicover.ba.