Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"...prijevremenom starenju organizma doprinose aktivni atomi kiseonika...\" nema potrebe za \"prijeveremenom\" u toj recenici. starenje je posljedica respiracije. ne razbija strukturu celije \"aktivni kiseonik\", nego slobodni radikali - npr OH- grupa. u sustini, identican je hemijski proces koji se javlja pri zracenju vode (organizma). ogranicen je broj slobodnih radikala koji se mogu neutralizirati ishranom.
i ja sam pomislio da je majcina dusica, ali nije.imao sam je na balkonu ,kao zacinsku biljku,na njemackom \"bohnenkraut\".lat. naziv:Satureia montana evo linka: http://zelenaapoteka.com/cubar-planinski-satureia-montana.html
je li čubra isto što i majčina dušica?
Ovo na slici nije čubra!