Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cigarete zabranjene,a oruzije na svakom cosku se prodaje luda drzava
"Uredba izričito zabranjuje pušenje u stanovima koji dijele zidove sa drugim stambenim jedinicama." znacii, nije zabranjeno u kucama koje su odvojene od drugih kuca...nego samo u stanovima :D
Bar 10x više ljudi umre od brze tj. junk hrane i debljine, nego od cigara, ali im ne pada na pamet da zabrane GMO, pesticide, aditive, trans-masti i ostala s.ra.nja... kojima sistematski ubijaju ljude..
Ne zanemarujem štetnost cigara, ali u zemlji gdje je procenat pretilih dobio dimenzije epidemije, uvoditi ovakve mjere radi "čuvanja zdravlja", jer dim prolazi i kroz zidove (?), mi liči na populizam.. U isto vrijeme izduvni gasovi koje proizvode motori auta su ogromni zagađivači vazduha, te su dokazano štetni za disajne puteve u ljudskom organizmu, ali prosječni Amerikanaci ne vozi male aute, niske potrošnje goriva, nego naprotiv.. Kriviti dim cigareta za tolike bolesti, dok se zanemaruje uticaj nezdrave (štetne) prehrane, sumnjivih vakcinacija, zagađenog zemljišta, vode i vazduha, te stresa (koji je okidač za pokretanje svih bolesti, koje čovjek u sebi nosi, kako genetski uzrokovanih, tako i stečenih) je izuzetno plitak pristup priči o zdravlju ljudi, na određenom području..
Ne mješati GMO sa navedenim, veze s vezom.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
u Americi žderu u McDonaldsu svaki dan, naljevaju se gaziranim, obojenim i svim ostalim nezdravim pićima, u svakoj prodavnici voće i povrće savršeno, isto da je plastično (GMO), puše travu stalno, pušku možeš kupit u Walmartu (nešto tipa Interex kod nas), do dvadesete već imaju dvoje djece.... ALI (!) ako neko puši, to je horor! Kad mi je krmača debela prišla dok sam pušio prvu cigaru nakon mjesec dana i rekla "You know, it's bad for your health" (s facom ko ono, ona pametna, "čitala!"), kad je nisam cigarom zapalio cijelu... ii daa, alkohol je ilegalan do 21, po zakonu ga ne smiješ popit ni kap, al zato drogu dilaju po srednjoj školi...
svaka cast!!!
nisam pusas i mrzim cigarete, ali ovo je fasizam, skrnjavljenje individualne slobode.
Ya idiota, ne do Bog nikom. Nadam se da će im nekad i mozak nateći da bude veličine lješnjaka.
prva da valja u ovoj bolesnoj zemlji
Cuj zabranjeno u svojoj kuci zapaliti cigaretu, gdje je tu sloboda. Nisam pusac ali svak ima pravo da odluci hoce li ili nece pusiti.
Mislim da si malcice pogresno shvatila. Zabrana se ne odnosi na "tvoju" kucu nego ako granicis s nekim,zivis u stambenoj zgradi i sl. I u pravu su:)
Znaci stan nije tvoja kuca. Iskreno meni je to bezveze,ko kroz zidove ce se otrovati. Ali eto svako ima svoje misljenje.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ja kad idem ulicom a neko ispred mene pusi, samo ubrzam obidjem ga i prdnem da osjeti kako je
koliko bi bilo praznih stanova da se ovakav zakon donese u Bosni?
prestali bi pusiti, vidis da ovca radi kako pashe politici
svasta cut u ovoj americi čemerici