Drugi najveći uzročnik bolesti
0
Depresija je jedan od najvećih izazova medicine
Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
depresija je uzrokovana predobrim zivotnim standardom stavite ljude u situacije gdje nemaju toliko slobodnog vremena, i nestace i depresije
ti iznad komentatoru, j.e.b.e.m..ti.. m.ater retardiranu nezrelu, pa i da jesam bio depresivan zar nije to lijepo da sam izašao i da sad drugima mogu reći kako biti bolje?a evo reću ti da nisam nikad, nisam se nikad drogirao, pio, orgijao isl. Krme jedno sera.vo... usput da ti kažem to sam završio pa znam o tome sa svih strana...je.b.em ti m.a.t.er..glupan, sve se dočekuje na nož ovdje radi antiintelektualizma, retardacije od koje pati čitavo BH društvo
da da bas mi djeluje da si neko ko je bio u depresiji cccc
Depresija je uzrokovana beznađem, radi se o čisto kognitivnom problemu, a ne problemu poremećaja hemije mozga. Ignorišete sebe neko vrijeme, i to se javi kao bumerang protiv vas. Farmaceutska industrija, i psihijatri kojima je mrsko da vas slušaju, samo vam daju šifru i tablete. Znači depresiju možete sami riješiti i/ili sa psihoterapeutom, razgovorom, tabpletama samo ignorišete pitanja koja vas muče, na kraju opet ćete morati da se suočite sa problemom: djetinstva, gubitka, neuspjeha ili šta vas muči. (naravno poslije serije negativnog mišljenja, moždana struktura će se prilagoditi vašim mislima, tako da ćete stvarno misliti eto baš se vama hemija u mozgu poremetila)
Iza tebe smo pa nas zato ne vidis :)
Pitam se gdje su sada svi oni silni \"pametnjakovići\", \"glasnogovornici\", \"kritičari\" I \"kontraši\" koji kontaminiraju skoro svaku temu na BH forumima svojim kočijaškim rječnikom i totalnim neuvažavanjem drugog i drugačijen mišljenja. Odjednom su zaćutali na ovu temu? Što li? ;)
a specijalci, su najveći izazov depresije ;)
znaju li ovi psihijatri ista? Mogu li pomoci?
U BiH se o ovome malo govori u elektronskim i printanim medijima.