Ne obolijevaju samo tinejdžerke
0
Anoreksija i bulimija pogađaju žene svih dobi
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno mila, o tome i pricam...Kako svako uzima za pravo da komentarise tvoj izgled, nebitno, debela, mrsava, ovakva-onakva, pojma nemaju kako ce se to na tebe odraziti, bitno je da oni kazu svoje. Svi su najpametniji kad treba pametoati drugima. Zato i kazem da ne smijemo dopusti da necije misljenje utice na stav o samima sebi. Drago mi je da si to postigla, da te ne zanima sta ti drugi kazu :-* A njega sam spomenula, cisto zato jer mi je nekako stalo samo da sam pored sebe njemu lijepa, a ne komsiluku, familiji, petom ili desetom.
niko nije pricao o NJEMU -.- a da i ti slusas pricu svoje porodice svaki dan svaki puta kada te vidie: sto si deblela ili u mom slucaju mrsava islo bi ti na zivce vise nego sto treba i stvaralo bi ti komplekse VELIKE dok ne odlucis da ih vise neces slusati i oni ti kazu da ih ne postujes jedem kao zivotinja i stalno sam gladna... u 2h navece moram ustati da jedem iako sam u 22h vec jela u 6h ujutro se prevrcem od gladi... od te gluposti ne mogu da spavam kao normalan čovjek... najneugodnije je kada ti na predavanju crijeva pocnu da \"vriste\" i samo mislis kada ce zavrsiti da nesto jedes... i kada mi neko kaze sto sam mrsava prije bi ga najradije ubila - sad sam naucila da me to ne nervira... zdrava sam na svim drugim pogledima... moj apetit i moja kilaza nisu u skladu toga sam svjesna ali kada vidim da stalno osudjuju djevojke koje su mrsave, a ne znaju jeli to \"namjerno\" ili kao u mom slucaju \"prirodno\" ili sta vec (btw: imam 53kg a visoka 172cm)
@Shoo puno snage i zdravlja zelim!
I nazalost, dosta podcijenjene. To su ozbiljni psihicki poremecaji na koje treba ukazivati i koje treba ozbiljno shvatiti. Tesko je, jer nikada nisi izlijecen...cijelog zivota se boris kako se ne bi vratilo. Govorim iz licnog iskustva.
Zenska sujeta ne poznaje godine. Pogotovo zenska glupost ne poznaje godine. Glavno da sam zadovoljna kad se pogledam u ogledalo, ali ne samo izgledom vec osobom koju vidim u odrazu. Da sam uredna i da izvlacim maksimum iz onoga sto vec imam, da sam ponosna na ono sto je u mojoj glavi, da ne zalim za svojim odlukama jer nikome nisam naskodila i jer su sve moje pobjede i porazi samo moji. Da se svidjam njemu jer sam samo s njim u vezi, da me boli briga za sve ostale muskarce, jer vec imam svog.
mene Kemal pogađa. sjedim i pijem sam u sobi.
i ja onda patim od toga :DD. kazu za debljanje je potrebno preko 2000 kalorija na dan. ja sam 3 mjeseca jeo preko 4000 kalorija i izgubio 2 kg :DDDD