3. jula
302

Zakazan treći po redu "Konjički cener", prijave za učešče još uvijek u toku

K. H.
Detalj s utrke održane 2019. godine
Detalj s utrke održane 2019. godine
Ostalo je još nepunih mjesec dana do starta utrke "Konjički noćni cener" koja će se treći put održati u Konjicu.
Prva utrka održana je 2019. godine s preko 600 učesnika u svim kategorijama sa dječjom utrkom i humanitarnom šetnjom. Prošlogodišnja utrka je, zbog pandemije koronavirusa, održana virtuelno uz učešće 300 takmičara širom svijeta.

Za ovu godinu organizatori iz kluba AK Pace pripremaju novu utrku i nova iznenađenja za sve učesnike.

Ruta, odnosno staza utrke, izmijenjena je za razliku od one iz 2019. godine.

Plan i program manifestacije
Plan i program manifestacije

Start i cilj umjesto na platou Stare ćuprije, premješteni su na plato ispred Mosta ljubavi, kako bi se izbjegla nepotrebna gužva i zastoj magistralnog puta M-17. Još jedan novitet je i štafeta – "Ž+M = 5k + 5k", a to je kombinovana štafeta žensko – muško po pet kilometara.

Tako će se pored glavne utrke "Konjički noćni cener" 10k i štafete za odrasle, održati i "Sara & mala raja" dječja utrka.

"Organizacija jednog ovakvog projekta je veliki izazov, posebno u vremenu u kojem se nalazimo. Dobili smo maksimalnu podršku lokalne vlasti u organizaciji kako bi manifestacija prošla bez ijednog problema. Posebnu pažnju ćemo skrenuti na poštivanje svih epidemioloških mjera kako bi zaštitili trkače i sve prisutne", poručio je direktor ove manifestacije Mahir Mujić.

Prijave su otvorene do 20.06.2021. godine, a broj učesnika je ograničen kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere. Prijava za utrku 10k i štafetu je otvorena na ovom linku, dok će za djecu prijave biti otvorene uskoro.