Povratak starim vrijednostima
0

Žene ponovo biraju vezu ispred karijere

Sarajevo-x.com
Žene u tridesetim godinama u današnje vrijeme se češće odlučuju za partnera nego za karijeru, pokazuju rezultati nove ankete u Velikoj Britaniji.

Iako je prije deset godina ženama prioritet bila karijera, a svoj su ideal vidjele u filmu 'Zaposlena djevojka', danas se sve više odlučuju za onaj scenarij iz 'Dnevnika Bridget Jones' koji prikazuje romantičnu 30-godišnjakinju koja sve čini da bi pronašla ljubav svog života.

Anketa koju je ispunilo 1.800 žena prosječne dobi od 30 godina pokazala je da čak 70% njih radije bira vezu i intimni život nego posao i karijeru. Isto tako, više od 80% ispitanica je izjavilo da su tridesete idealne za početak porodičnog i bračnog života.

Interesantno je da je samo jedna od pet žena smatrala da s godinama izgleda privlačnije, te da većina njih misli da izgleda iscrpljeno i umorno.

Također je zabilježen i porast porođaja u odnosu na prošlu deceniju, a sve više žena se odlučuje na trudnoću u kasnim tridesetima i raniim četrdesetima.

'Žene oduvijek žele biti svemoguće. Uspješne poslovne žene, dobre majke, seksipilne supruge i savršene domaćice što je jako teško. No, prije deset godina one su lakše napuštale ideju o porodičnom životu i vodile utrku s muškarcima u poslovnom svijetu. Danas, žene se ponovo vraćaju tradcionalnom vrijednostima i stavljaju ljubav i brak ispred karijere', izjavila je jedna od učesnica u anketi.