Ljubav i veze
0

Za muškarce: Deset znakova da vas vara

Sarajevo-x.com
Tužna je, ali i istinita činjenica, da ne postoji nešto kao savršena veza. Iako ste možda slijepo zaljubljeni u vašu bolju polovicu, uvijek postoji šansa da vas ona vara. Uprkos tome što misli vaša mačo strana, možda ipak niste više centar njenog svijeta, a AskMen.com vam donosi listu znakova njene prevare.

10. Udaljila se od vaše porodice

Činjenica da se vaša djevojka ili supruga više ne želi družiti sa vašom porodicom ili prijateljima, jedan je od znakova da vas vara. Vjerovatno se osjeća krivom zbog varanje, pa što se manje kreće u krugovima vama bliskih osoba, manje će muka u sebi morati podnijeti.

9. Stalno vam nešto prigovara

Davno su prošli dani kada ste vas dvoje mogli lijepo komunicirati. Sada kada izrazite neko svoje mišljenje i osjećanje ona poludi i uvijek pronalazi izgovor da vas napadne. Ovakvim ponašanjem možda pokušava naći opravdanje za svoje ljubavne izlete, pa ako primijetite da redovno naglašava svaku vašu manu, zapitajte se šta zapravo stoji iza svega toga, je vrlo moguće da ste žrtva prevare.

8. Ima misterioznog prijatelja

Jedan od najočiglednijih znakova da vas vaša voljena vara jeste iznenadna pojava njenog misterioznog prijatelja. Bilo da se radi o starom prijatelju ili radnom kolegi, ona uporno skriva ovo prijateljstvo i ne želi vam otkrivati detalje o njemu, a kamoli vas upoznati. U ovom slučaju, nije potrebno zatražiti mišljenje stručnjaka.

7. Izbjegava odgovoriti na jednostavna pitanja

Ukoliko vaša djevojka/supruga odbije odgovoriti na najednostavnija i opravdana pitanja ili dugo smišlja pravi odgovor, imate razloga za sumnju. Ako zauzme odbrambeni stav kada od nje zatražite objašnjenje za kasni dolazak kući, postoji realna mogućnost da nešto ili nekoga krije od vas.

6. Više niste među njenim prioritetima

Ukoliko se vaša djevojka/supruga upustila u strastvenu i ozbiljnu ljubavnu romansu sa drugom osobom, zasigurno ćete osjetiti promjene u njenim svakodnevnim priritetima. Odjednom više nema odlazaka u kino vikendom ili poslijepodnevnih šetnji i slično. Osobe koje se upuštaju u ljubavne prevare uvijek nastoje što više vremena provoditi sa svojom novom ljubavi, i potpuno zanemaruju prijašnje obaveze i planove.

5. Više pažnje posvećuje seksipilnom odijevanju

Na isti način na koji ste pokušavali impresionirati jedno drugo na početku vaše veze, vaša draga će pokušati impresionirati novog ljubavnika izazovnijom odjećom i jačom šminkom. Učiniće sve kako bi promijenila svoj fizički izgled za novog muškarca u njenom životu.

4. Postaje sve više samostalnija

Jedan od najvećih znakova da vas draga vara jeste njeno izdvajanje iz vaše male zajednice. Više ne govori "mi", već "ja", sve češće samoinicijativno radi neke stvari i ne traži vaše mišljenje o budućim planovima. Ukratko, svojim ponašanjem daje do znanja da je dovoljna sama sebi, i da vas ne treba da joj držite ruku. Bilo da se nada da ćete je na kraju ostaviti ili jednostavno želi osigurati više vremena za vođenje "dvostrukog života", razumno je zaključiti da vas ne želi više u svom životu i da samo još nije prikupila dovoljno hrabrosti da vas napusti.

3. Nije zainteresirana za seks sa vama

Kada ste tek započinjali ljubavnu vezu, oboje ste bili veoma strastveni i otvoreni za spontano vođenje ljubavi, a sada vrlo rijetko imate ikakav fizički kontakt, a ljubav vodite samo kada je ona raspoložena za to.

Nije nemoguće i da joj je dosadno voditi ljubav sa vama, te da misli na nekoga drugog dok sa vama vodi ljubav. Varanje je pogrešno, ali ne možete negirati činjenicu da je zabranjeni seks obično veoma privlačan. Ako više niste u stanju seksualno je zadovoljiti, možda neko drugi to mnogo uspješnije čini.

2. Tajnovita je kada je u pitanju njen raspored

Više nema vremena za druženja sa vama, ali je uvijek raspoložena i slobodna odgovoriti na prijateljičin poziv na kafu. Ako često odlazi na "poslovni put" i ne kaže vam gdje tačno odlazi, imate razloga za brigu.

1. Postali ste nevažni

Najgora stvar koja vam se može desiti jeste da vas vaša voljena jednostavno prestane primijećivati. Odjednom joj više nije stalo ako ne želite s njom pogledati pozorišnu predstavu ili ako joj prigovarate zbog izgleda ili svojih osjećanja. Drugim riječima, više joj nije nimalo važno šta vi mislite i šta činite, naročito kada su u pitanju stvari koje direktno utječu na vašu vezu.