Ljubav i veze
7

Šest stvari koje muškarci ne žele čuti

Klix.ba
Kada ste zaljubljeni, međusobno poštovanje je veoma važno. Kada je riječ o muškarcima, postoje stvari koje oni ne žele čuti, čak i ako u njima ima istine. Donosimo vam šest stvari koje im žene ne bi trebale govoriti.

"Ti si mamin sin"

Iako su muškarci uglavnom "mamini sinovi", oni to ne žele čuti, posebno ne od svoje partnerice. Ukoliko im se to kaže u lice, to može biti prava katastrofa. Svaki muškarac je osjetljiv na teme o njegovoj majci. "Ne sviđaju mi se tvoji prijatelji"

Bez obzira na to koliko žene vole svoje muškarce uvijek postoje neke stvari koje ne podnose, naprimjer njegovu ljubav prema sportu i druženje s prijateljima. Iako su njegovi prijatelji možda pristojni momci, žene ne vole čuti da je njihov partner uživao u provodu s njima, ali i ne trebaju pokazivati da im to smeta. Muškarac nikada neće prekinuti veze sa svojim prijateljima, bio oženjen ili ne.

Međusobno poštovanje

Ljubav ne znači voljeti samo neke osobine muškarca, nego spremnost življenja sa njegovim manama. Svaki put kada dođu u situaciju da se žale zbog ponašanja svog muškarca, žene se trebaju ovoga sjetiti. Na taj način će se poštedjeti mnogo muka.

"Moramo razgovarati"

Ove dvije riječi muškarci naprosto mrze, jer ih asociraju na probleme. Oni mrze dramu, tako da je najbolje odmah preći na stvar u opuštenoj atmosferi.

"Moj bivši mi to nikad nije uradio"

Muškarci ne vole da ih se poredi sa nekim. Ovo je možda i najosjetljivija tema, pa bi bilo dobro da se izbjegne. Ukoliko žene spomenu svog bivšeg, to znači rat, posebno ako je riječ o poređenju, jer će to povrijediti njegov ego. Za uspješnost svake veze je važno cijeniti i prihvatiti partnera onakvog kakav jeste. Pogrešno je vršiti pritisak i tražiti promjene. Muškarac će se razbjesnjeti ukoliko mu se da do znanja da je bivši u nečemu bio bolji. "Vrati se njemu" je česta izjava u takvim raspravama. Pametno je razmisliti pa onda izgovoriti.

"Postaješ ćelav"

Muškarci koji gube kosu nezadovoljni su zbog toga i poprilično osjetljivi. Takve teme svakako treba izbjegavati.