Ljubav i veze
5

Ovisnica o seksu: Spavala s trojicom muškaraca za jednu noć i nosila "igračke" na posao

Klix.ba
Većina ljudi smatra kako "ovisnost o seksu" nije stvarna ovisnost. No, kako ne valja pretjerivati u ničemu, tako ne valja pretjerivati ni u seksu.

Do sada je nekoliko poznatih muškaraca istupilo u javnost priznavši kako se ne mogu kontrolirati, a prvi put javnosti se obratila i žena koja je kazala kako joj je ovaj problem preuzeo kontrolu nad životom.

U anonimnom priznanju za australski Gold Coast Bulletin žena je rekla: "Imala sam seks s dvojicom muškaraca za jednu noć, a potom sam se našla s trećim muškarcem s kojim sam se viđala to vrijeme. Tako sam se jedan period viđala s njima trojicom koji su se isto zvali".

Ovisnost o seksu opisuje se kao seksualna aktivnost zbog koje osjećate da ste izgubili kontrolu nad njom. No, neki naučnici i dalje tvrde da ne postoji klinička ovisnost o seksu i da oni koji pate od toga koriste taj izraz kao izgovor za nedostatak samokontrole.

"S nekim muškarcima sam se nalazila samo zbog seksa. Nisu me trebali odvesti ni na večeru prije. Ne želite imati pun stomak kada odete u spavaću sobu", kazala je žena.

Poznate ličnosti koje su imale problem sa ovisnošću o seksu su Russell Brand, Michael Douglas i Tiger Woods. Svi su potražili profesionalnu pomoć za rješavanja svog stanja.

"To nije toliko loše kada ste u monogamnoj vezi jer uvijek imate nekoga s kim možete spavati. Ne morate brinuti da ćete oboljeti od nečega zbog vaše ovisnosti", rekla je ova "ovisnica".

Kazala je kako se nije mogla kontrolirati ni na poslu, te je nosila seksualne igračke u torbi. tokom radnog vremena iskrala bi se u kupatilo i "ugasila" svoju želju. Istakla je kako zbog svega toga osjeća sram i krivnju, te je odlučila potražiti pomoć stručnjaka.

Obratila se javnosti jer je željela razbiti predrasudu da su samo muškarci ti koji "pate od prevelike i prečeste želje za seksom".