Donesite odluke i budite dosljedni
0

Neka vaš ljubavni život blista u 2011. godini

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Godina koja je pred vama može biti jedna od najboljih kada je riječ o vašem ljubavnom životu. Sve što trebate jeste da donesete nekoliko novogodišnjih odluka i ostanete dosljedni. Pročitajte savjete magazina Cosmopolitan i prepustite se romantici.
  • Prije svega prestanite analizirati svaki potez vašeg partnera i zaboravite taktiziranje. Umjesto toga što ćete 12 puta pročitati partnerovu poruku i pitati se da li da odgovorite sada, za pet minuta ili za dva sata, energiju preusmjerite na nešto drugo. Naprimjer, idite u shopping.

  • Prekrižite "opasne frajere". Oni su možda intrigantni, ali da li zaista želite trošiti svoje vrijeme na problematičnog i uglavnom nezaposlenog dečka?

  • Zavedite ponovo partnera i uživajte u trenucima provedenim u krevetu. Recite mu šta volite, priznajte mu svoje seksualne maštarije i ne stidite se. Uradite nešto drugačije, iznenadite partnera i pustite da on iznenadi vas. Opustite se i začinite svoj ljubavni život.

  • Ponekad ga učinite ljubomornim, ali ne pretjerujte. Kada osjetite da vam poklanja premalo pažnje uvijek stvari možete preokrenuti u svoju korist. Dok stoji pored vas flertujte sa nepoznatim muškarcima, što će kod njeg izazvati blagu ljubomoru i sigurno ga podsjetiti da vam treba više pažnje poklanjati.

  • Zaboravite na suparnice. Od razmišljanja da li je neka djevojka zaljubljena u vašeg dečka i "šta bi bilo kad bi bilo" zaista nemate ništa. Ukoliko nemate dokaze da se i njemu sviđa druga djevojka, onda i nema razloga za brigu. Posvetite mu se i učinite da na vas gleda kao na jedinu djevojku na svijetu.

  • Ne uzrujavajte se zbog napisanih ili nenapisanih stvari na njegovom profilu na Facebooku. Ukoliko ste tek započeli vezu i on još uvijek nije promijenio status veze na FB u "u vezi", to nije razlog za histerisanje. Možda nije jedan od onih koji ažuriraju redovno podatke, a uostalom ukoliko to nije podijelio sa svojim prijateljima to ne znači da vas krije ili da vas se želi što prije riješiti. Također, ne napadajte ga zbog nekih starih fotografija na kojima je on sa vama nepoznatim djevojkama.

  • Ne dajite dečku šifre svog e-maila i profila na društvenim mrežama. Iako mu možda beskrajno vjerujete, ipak je bolje da svoju privatnost zadržite za sebe. Možda ćete mu vi ispričati za svaki e-mail ili poruku koju dobijete. Ali vi mu prepričajte, ne dozvoljavajte mu da sam pristupa vašim korisničkim računima.

  • Prestanite žudjeti za savršenom vezom. Savršenstvo ne postoji. Vi možda želite cijeli svijet, ali on vam to ne može priuštiti. Budite razumne i razgovarajte i dogovarajte se s partnerom. Razgovor je uvijek lijek za sve.