Pri odabiru partnera
0

Muškarci traže fizički izgled, a žene emocije i posao

Sarajevo-x.com
Dok muškarci koji traže partnericu najviše pažnje obraćaju na njen fizički izgled, glavni kriteriji koje muškarac treba ispuniti da bi udovoljio pripadnici ljepšeg spola je dobra emocionalna i profesionalna pozadina.

Indijska internet-stranica koja se bavi organizovanjem vjenčanja, Jeevansaathi.com, objavila je rezultate ankete u kojima su ispitali muškarce i žene koji su im najvažniji kriteriji koje suprotni spol mora ispuniti.

Muškarci su se fokusirali na porodično porijeklo i izgled buduće mladenke, a ženama su važne educiranost i profesionalne kvalifikacije partnera. Fizički izgled je posljednji važan faktor ženama koje na internetu traže partnera.

U istraživanju je učestvovalo 5.000 članova internet-stranice.

"U području gdje polako nestaju ugovoreni brakovi, veoma je neobično da pripadnost i porodično porijeklo igraju veliku ulogu", komentarisao je Rohit Manghanani, osnivač stranice.

Prema Manghananiju, glavni razlog što su muškarci zabrinuti porodičnim porijeklom žena je taj što žele pristanak roditelja njihove odabranice. Ženama je, vjerovatno, najvažniji siguran život pa im je veoma bitno da su muškarci edukovani. Muškaracima kada biraju partnerku najmanje je važan stepen obrazovanja.