Ljubav i veze
10

Kad je u pitanju seks, muškarci su jutarnji tipovi, a žene noćne ptice

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Novo istraživanje je pokazalo kako su muškarci i žene za seks raspoloženi u različitim periodima dana. Kad su u pitanju navike u spavaćoj sobi, muškarci su jutarnji tipovi, a žene noćne ptice.

U istraživanju koje je proveo brend seksualnih pomagala Lovehoney učestovalo je 2.300 odraslih.

I dok su muškarci seksualno najaktivniji u ranim jutarnjim satima od 6 do 9, žene seks vole u periodu između 23 sata i 2 sata iza ponoći.

"Muškarci su spremni za seks neposredno prije doručka, dok su žene željne strasti naveče", kazao je vlasnik brenda Lovehoney Richard Longhurst.

Samo 16 posto muškaraca je izjavilo kako žele seks neposredno prije spavanja, dok samo 11 posto žene za vođenje ljubavi raspoloženo rano ujutro.

Istraživanje je pokazalo i kako ljudi imaju tendenciju da se smire s partnerima koji imaju seksualni nagon sličnog intenziteta.

Više od polovine ispitanika (63 posto žena i 54 posto muškaraca) je navelo kako i mje izuzetno bitno da njihov partner ima sličan intenzitet seksualnog nagona kao i oni, a 44 posto žena i 33 posto muškaraca je navelo kako su im u prethodnim vezama najveći problem bili upravo seksualne prirode.