Woman's Day
0

Deset stvari koje izluđuju muškarce

Sarajevo-x.com
Muškarcu nije uvijek lako da svojoj supruzi ili djevojci kaže šta ga kod nje nervira. Osim toga, ako im kažete to, žene vam to nikad neće zaboraviti. One će umjesto toga preozbiljno shvatiti vašu kritiku, pa će vam dati više razloga da budete kritični prema samom sebi, piše magazin Woman's Day.

Ipak, zdrava komunikacija mora postojati, kako bi parovi prevazišli određena neslaganja. Stoga, nemojte sljedeću listu shvatiti kao 10 stvari koje mu se ne sviđaju kod vas. Shvatite da će vas nečinjenje tih stvari približiti vašem partneru.

1. Pogađati svojim instinktima

Vi znate da je vaš kolega, prema vašem mišljenju, nevjeran? Ili da vaša prijateljica može biti pristupačna? Dozvolite da vam pomognemo. Poznato je da su žene sklone sumnjičavosti. Da, možete zauzeti stav o kolegi na osnovu njegove neisgurnosti ili kriviti prijateljicu što povišenim tonom razgovara s majkom. Ali, umjesto toga, zašto ne izađete iz okvira svojih osjećanja? Trebali biste, svakako, sagledati i drugu stranu.

2. Pretpostavljate da znate šta želite raditi

Ako imate planove kako provesti dan ili ostatak dana, nemojte reći muškarcu da ćete uživati kod kuće. Premalo je za njega da se vratite, zagrlite ga, provrtite se po kući, a onda ga pitate je li imao ugodan dan.

3. Gušenje umjesto njegovanja

Žene mogu pobrkati te dvije radnje, a znati razliku je presudno. Jedno izaziva zahvalnost kod muškaraca, dok se na drugo stresaju. Gripa je za muškarca "samo prolazna stvar". Pretjerano njegovanje dovodi u pitanje njegovu hrabrost, čini mu se kao da je petogodišnjak koji nema pojma kako se brinuti o sebi.

4. Kompleks superiornosti

Sve je veći trend među ženama da se muškarci izjednačavaju s nečim glupim. Naprimjer, ona prepričava neku priču koja završava poentom: "Pa, znaš, on je tipičan muškarac". Vi biste mrzili muškarce ako bi oni tako isto govorili o vama. Razmislite.

5. Otkrivanje tajni

Poznato je da muškarci teško govore o svojim osjećajima. Ako vam se povjeri, vodite računa da ne pronevjerite to. Ako stekne povjerenje u vas i uvidi da ste mu lojalni to će u velikoj mjeri pospješiti komunikaciju među vama. A to je dobitna kombinacija za oboje, koju nećete ostvariti ako prepričavate dalje ono što vam je povjerio.

6. Loše slušanje

Žene vole biti u centru pažnje. I činjenicu da muškarci to poštuju ne treba zloupotrijebiti. I muškarci prolaze kroz turbulentna razdoblja, baš kao i žene. Stoga, ako vam muškarac govori o "teškim" stvarima nemojte mu izrazom lica ili tonom dati do znanja kao da mu sudite zbog toga. Umjesto toga, pružite mu podršku i saslušajte ga, iskreno.

7. Planiranje za oboje

Na putu ste kući uoči vikenda. Planirali ste se odmoriti, uživati. Ali, budite oprezni. Ako vaši planovi uključuju supruga ili dečka, morate se prethodno konsultovati s njim. I, budite spremni da čujete da je on preumoran za to.

8. Priča o budućnosti

Žene uživaju zamišljajući budućnost. To može biti krasno, romantično, ali i iritantno. Imati večeru za Valentinovo je dovoljno lijepo i bez priče o tome kako će ona izgledati kad budete imali po 75 godina. Uživanje u novom kauču koji ste upravo kupili je odlično i bez "proganjanja" tipa šta je još potrebno da bi dnevni boravak bio potpun. Živjeti kvalitetno u sadašnjosti je više nego dovoljno za vašu sigurnu budućnost.

9. Površnost

Razočaravajuće je kad muškarci ne znaju verbalno iskazati osjećaje. Ali, isto tako, muškarci su razočarani kad ne vidite kako su brižni, kao što su to kad mijenjaju ulje na vašem automobilu, ili kad ostanu budni do kasno u noć jer se žele uvjeriti da ste se sigurno vratili s puta. Iako ljubaznost nije sva ljubav, to je često način na koji muškarci iz dana u dan iskazuju ljubav. A, žene to ne bi trebale olako odbijati.

10. Obezvređivanje njegovih prijateljstava

Žene često smatraju kako su čvrsta prijateljstva njenog partnera opasnost za njenu vezu. Međutim, prijateljstva i romantična veza ne isključuju jedno drugo. Stoga, nema nikakve potrebe da ga udaljavate od prijatelja.