Poboljšajte seksualni život
0

Deset načina da dođete do savršenog orgazma

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Iako većina parova želi da doživljava vrhunske orgazme tokom svakog seksualnog odnosa, realnost je drugačija. Ne doživljavaju svi taj osjećaj erupcije zadovoljstva od kojeg čovjek gubi dah i moć rasuđivanja. Oni koji su uspjeli da dožive ovakve orgazme kažu da su mnogo sretniji u životu, izvještava Fox News. Ovdje je deset načina kako da dođete do savršenog orgazma.

1. Spoznajte svoje zadovoljstvo

Ovo počinje prije nego što se zavučete pod plahte s partnerom. Trebate se riješiti svih ograničenja i predrasuda koje imate o seksu. Otvorenost prema nekim novim zadovoljstvima odrazit će se i na vaš seksualni život i doživljavat ćete fantastične orgazme iznova i iznova.

2. Naučite se opustiti

Ljubavnici imaju običaj da stvaraju tenzije u krevetu. Trebalo bi da budete u stanju da izolujete nervni sistem tokom genitalne stimulacije. Ukoliko odbacite tenzije, istinski ćete moći moći da uživate u čarima seksa.

3. Upoznajte svoje tijelo

Što bolje poznajemo svoje tijelo, seks i seksualne reakcije, možemo bolje shvatiti šta znači imati senzacionalni orgazam. Upoznajte se sa seksualnom anatomijom, erotskim tehnikama i uspjeh je zagarantovan.

4. Dajte sebi vremena za uživanje

Parovi se mogu stimulisati međusobno tako što će pričati o svojim fantazijama, pa tek onda krenuti u potragu za vrućim tačkama i genitalijama. Zadirkivanje povećava seksualnu energiju i želju za partnerovim tijelom, što će u konačnici rezultirati fantastičnim orgazmom.

5. Neka riječi budu zadovoljstvo

Govorite svom partneru šta ćete da mu radite u krevetu. To će ga sigurno razoružati. Pokažite mu da ste spremni na sve da ga dobijete.

6. Naučite kanalisati energiju

Želite da ne razmišljate toliko i da usmjerite svoju energiju prema preponama? Ovo će imati eksplozivne rezultate. Usmjeravajte svoju energiju prema mjestima gdje ćete dobiti ogromnu količinu zadovoljstva.

7. Budite komunikativni

Ukoliko želite da poboljšate vaš sekusalni život, onda morate to da kažete partneru. Ponekad nije loše ni zatražiti da vas partner uputi u kom smjeru treba da idete. Što više pomoći tražite, više ćete da dobijete na kraju.

8. Vježbajte karlične mišiće

Ukoliko obratite više pažnje na razvijanje karličnih mišića, vaš seksualni život će vam biti i više nego zahvalan. Ovakve vježbe su dobar put da ojačate svoje tijelo i doživite vrhunske orgazme.

9. Koristite lubrikante

Koristite lubrikante kako biste izbjegli bolove ili nelagodu. Seks "na suho" može da vam zada velike glavobolje, a ne orgazme.

10. Vježbajte

Vrhunski orgazam ipak nije odlazak u fast food. Savršenstvo se ne dobiva odmah, treba vremena i truda da se postignu seksualni vrhunci koje ćete uvijek pamtiti.