Održite vezu stabilnom
0

Četiri male tajne za vrhunski seks

Sarajevo-x.com
Dobar seks je nešto što održava vezu, no naravno ponekad je potrebno začiniti seksualni život kako on ne bi postao monton i dosadan. Da biste u potpunosti uživali u intimnom odnosu s partnerom potrebno je da 'uključite' ne samo vaše tijelo, nego i um, te svih pet čula, savjetuju Georgia Fosrer i Beverley Anne Foster u svojoj novoj knjizi "The Four Secrets of Amazing Sex“.

"Za dobar seks potrebno je fokusirati se ne samo na tijelo, nego i na misli, te uključiti sva čula“, kazala je Georgia Foster za The Sun objašnjavajući koje su to četiri tajne za vrhunski seks.

  • Zavođenje je prva tajna koja će vam omogućiti da očuvate strast. Većina ljudi smatra kako da bi se osjećali seksi moraju biti zavedeni no takvo mišljenje je u potpunosti pogrešno. Naime, želju za partnerom stvarate u vlastitom umu i na taj način razumijevate šta je to što vas uzbuđuje. Morate najprije razumjeti svoje osjećaje i ne očekivati od partnera da potakne vaš seksualni nagon.

  • Za dobar seks potrebno je da uključite sva svoja čula. Zahvaljujući čulima mirisa, okusa, dodira, sluha i vida možete intenzivnije uživati u seksualnim igrarijama, no samo je bitno da se prepustite partneru i pobudite sva svoja čula.

  • Ako želite dobar seks - predajte se partneru, no naravno, morate biti sigurni u njega. Usredotočite svoje misli, pobudite svoja čula i prepustite se partneru kako bi ste doživjeli vrhunski užitak.

  • Nakon što sve prođe, razmišljate o doživljenom. Ta razmišljanja će u vama zasigurno pubuditi želju da ponovo prođete kroz isto seksualno iskustvo, ali i da ga poboljšate sve više upoznavajući partnerovo tijelo, misli i osjećaje tokom intimnog kontakta.