Ljubav i veze
0

Britancima idealno da imaju deset partnera tokom života

Klix.ba
Iako će se mnogim ljudima činiti pretjerano, ankete u Velikoj Britaniji su pokazale da je za Britance 10 seksualnih partnera u životu idealan broj.

U anketi je učestvovalo 1.000 ljudi, a rezultati su između ostalog pokazali da se ljudi koji imaju manje od 10 seksualnih partnera tokom života smatraju seksualno neiskusnim,

"Ove stvari se mijenjaju veoma brzo. Mislim da svi postajemo tolerantniji i skloniji seksualnim avanturama. Da smo anketu proveli prije deset godina, muškarci bi očekivali da je potencijalna partnerica prije njih imala odnose s mnogo manje partnera", tvrde Britanci koji su proveli anketu.

Također, anketa je pokazala da muškarci izbjegavaju žene koje su imale više od 10 partnera, dok ih žene sa više od 20 partnera uopće ne privlače.

Gotovo 35 posto žena i 30 posto muškaraca su rekli da žele znati s koliko je parnera imao njihov izabranik, odnosno izabranica.

Ranija istraživanja su pokazala da je seksualnost kod žena dosta fleksibilnija nego što je to slučaj kod muškaraca. To znači da žene u više slučajeva privlače i muškarci i žene, što im daje veću mogućnost izbora partnera.