Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad će naše pčele tražit azil u norveškoj
Čitaju li ovo naši političari?! Hej političari, postaviote hranilice za ljude da ne izumru zbog vas od gladi! Bravo za Norvešku!
sve je lijepo ali za koga: bubamare ili pcele
Koje im je ogranicenje na autoputu ^_^ i jel im putarina skuplja od nase :p
...KAD imaš PRAVE ljude, na POZICIJAMA, ni PČELE ne OSTAJU gladne.
Mozda da paraziti prestanu unistavati prirodu ili bar da grade velike parkove kako bi svi prezivjeli na zemaljskoj kugli,i naravno da prestanu upotrebljavati kemikalije.
Sve se više divim drugima kako napreduju a sramim koliko mi zaostajemo.
Bumbar dzada.
U ime pcela, matica, bumbarova, svih zivih bica na planeti, hvala Norveska!
ma Norveska moze sve, prosjecna placa i zivotni standard su im bolji nego u Njemackoj i Austriji, tako da i ovo za njih je sporedna stvar
Sad ako zanemarimo da mi nemamo autoputa.... Kod nas bi politicari rekli: "putarina za autoput iznosi 3kg meda. Naplacivat ce od svakog proizvodjaca meda pri cemu ce se voditi racuna o etnickoj pripadnosti prihoda ubranih na ovakav nacin"
Autoputevi za pcele, benzinske pumpe za pcele, a kod nas...stavi nove original amortizere na auto za mjesec dana moras ih mijenjati.
Kada ljudi shvataju da će priroda trebati i naraštajima poslije nas.. Svaka im čast, zaista!
Brine se priroda sama o sebi..ne trebamo joj ti i ja da to radimo. Zagađenjem okoliša i uništavanjem dovodimo ponajviše svoj opstanak u pitanje, nikako opstanak prirode. Ravnoteža će uvijek biti. I da, svaka im čast, mada pčele imaju itekako razvijene sisteme i za ratove, odbranu, ishranu...kao i mravi. :)
Pa ako mi stalno remetimo ravnotežu, onda trebamo toga biti i svjesni. Nedavno sam gledala neki dokumentarac o Škotskoj.. Oni su već u (mislim) osamnaestom vijeku došli do momenta kada je samo 4% teritorije bilo pod šumom.. Uspjeli su se planskom sadnjom popeti na 25%, a sada ono malo istinske samonikle šume čuvaju kao nevjerovatno rijetku pojavu.. Naravno, nestanak šume, povlači i nestanak ostalih vrsta (sisara, ptica, insekata..) Suština je da će život opstati i da sve uništimo, ali mi nećemo.. A da, to za mrave i pčele.. znam. Fascinantna organizacija..
jes ,eno raspisali tender za nabavku semafora...
zelim i ja da budem pcela :)
.