Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Japanci imaju male kare,a japancice imaju mindzu kao musmulju.
Da je vama Pio i Mio umirali bi i vi sa 60 godina.
Pa ja kako kazi i ostali, imaju zdravu ishranu puno ribe i sirove i s rostilja i povrca, ne opterecuju se nimalo ovim malo 'teskim' religijama poput Islam i Kriscanstvo, onda imaju i dobar socijalni sistem i doktore i zdravstveno osiguranje, onda zive i aktivan zivot ili barem se setaju puno ako nista i kad su stari, i imaju radne navike i disciplinu od mladosti i njima rad i posao ne predstavlja toliko neki 'stres' nego dio kulture i tradicije drustva. Znaci imaju i zdraviji pristup radu a i vise i rade nego ostali, a opet nije nista pod moranjem ko u Kini ili Americi i imaju sindikate i dobra radnicka prava i privilegije, ali ljudi ko nacija vole raditi i ne zloupotrebljavaju to. To je barem moj amaterski pogled na to.
Al kako kaze kolega dole, opet muski nayebali kako god okrenes i u Japanu.
dali znate da se u japanu ne zamaraju glupostima kao sto je religija?
vidiš da ne znaju
Ne daj mi Boze stoju
Hajde ti vidi naše stare ljude da vježbaju organizovano kao ovi japanci na slici? Naše vlasti sve čine da im se sa vrata skinu stari zbog penzija. :))) Daju im mrvice od kojih ne mogu da prežive, ne mogu da se liječe, da putuju, idu na more, banje. Ne mogu kako treba ni voća kupiti. Tako bi trebali raditi i japanci, a ne im još dijeliti skupe tanjire za stoti rođendan, kad već misle na državnu kasu. Nisu fer. Davati poklone, a onda kazati kako ih opterećuju. :))))
tajna je u sušiju
Al ovi deru drzavni budzet, treba to sve eutanazirat!
@mali doA, predpodstavljam da se šališ. Zamisli da ti roditelji dožive ovako duboku starost? Dao bi ih ubiti radi PIO/MIO? ccc
@silent lady Ma naravno da se salim, imaju Japanci dovoljno jaku ekonomiju za jos toliko fosila. Sto se mene licno tice, ja ne vidim draz da zivim ovoliko dugo...uklonio bi sam sebe, prije nego bi pao na postelju i bio nekome teret i obaveza.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Broj osoba koji su bili ministri u BiH je nadmašio 60.000, dok se zemlja suočava s vrtoglavim društvenim i zdravstvenim troškovima za umirovljenike.