Novi Grad Sarajevo
41

U Centru "Safet Zajko" otvoreno klizalište, ledena ploha će biti dostupna do kraja februara

B. R.
Klizalište u Centru Safet Zajko (Foto: Općina Novi Grad Sarajevo)
Klizalište u Centru "Safet Zajko" (Foto: Općina Novi Grad Sarajevo)
Općina Novi Grad Sarajevo je u saradnji sa Javnim preduzećem "Lokom" i ove godine omogućila klizanje na otvorenom.

U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" prekjučer je otvorena nova sezona klizanja za najmlađe, a otvaranje klizališta je ozvaničio načelnik Novog Grada Semir Efendić (SBiH) koji je izjavio da je klizalište postalo simbol radosti i zimske zabave za sve građane Novog Grada i šire.

Kako su saopćili iz Općine Novi Grad, ledena ploha će biti na raspolaganju svakim danom od 11 do 21 sat do kraja februara, ako vremenski uslovi budu dozvoljavali. Korištenje ledene plohe naplaćivat će se dvije, a iznajmljivanje klizaljki jednu KM.

"Kao i ranijih godina, i ove godine smo otvorili ledenu plohu, na veliku radost naših mališana, posebno u vrijeme njihovog raspusta, da ona u naredna dva mjeseca bude otvorena. Očekivali smo malo i ranije, ali zbog toplijih vremenskih uslova led smo formirali tek sada. Od danas sva djeca iz Novog Grada, ali i šire, imat će priliku da koriste ovu ledenu plohu, da se zabavljaju i igraju. Interesantno je da je godina takva da mogu koristiti i sve ostale sadržaje Centra, kako sportske, tako i dječija igrališta i sve ostalo", rekao je Efendić.

Smatra da je vrlo važno da u ovom periodu zimski sportovi budu zastupljeni, počevši od klizanja do skijanja i svih ostalih sportova koje djeca mogu učiti na sarajevskim planinama, a posebno onda kada je zrak u gradu zagađen

"Lijepo je da djeca izađu na okolne planine, ali imamo srećom lijepih dana i u samom gradu, kao što je ovaj danas, da djeca mogu koristiti ledenu plohu. Znam da je to na veliku radost svih mališana. Led je pravi. Nekada smo pokušavali s vještačkim, ali djeca to brzo prepoznaju, tako da smo se potrudili da imaju najbolje uslove i da provedu svoj zimski raspust onako kako oni to najviše vole", naveo je Efendić.

Među onima koji su nestrpljivo čekali da stanu na klizaljke je šestogodišnja Dalija.

"Nikad nisam probala klizanje i tek sad sam došla da naučim i da probam da li mi se sviđa. Ne mislim da će biti to strašno, ako padnem, ustanem. I opet ću probati", kazala je Dalija.

Uz tople napitke i slastice, djeca su uživala u društvu omiljenih maskota, facepaintingu i animatorima koji su ovu zabavu učinili još ljepšom, saopćili su iz Općine Novi Grad Sarajevo.