Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A sta se nalazi izvan te lopte?
30. Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati? 31. Mi smo po Zemlji nepomične planine razmjestili da ih ona ne potresa, i po njima smo staze i bogaze stvorili da bi oni kuda žele stizali. 32. I to što je nebeski svod osiguran Naše je djelo, a oni se ipak okreću od znamenja koja su na njemu. 33. I noć i dan Njegovo su djelo, i Sunce i Mjesec, i svi oni nebeskim svodom plove. (El-Enbija’)
dani ako mjeris poluprecnik u pravu si medjutim ovdje se tvrdi da se siri u svim pravcima pa prema tome treba izmjeriti precnik pa ce tvoja brojka otprilike odgovarati navedenoj u tekstu. (Necemo gledati u zube. Par milijardi gore dole, who cares?)
b u u u mmmmmmm!!!!!!!
Izvini jarane, nisam ranije skužio tvoj nick na Sa-x, a već neko vrijeme se služim ovim. BTW moj jeste sa miša :).
hm.. ima nelogicnosti u ovoj tvrdnji.. do sada su ti isti naucnjaci tvrdili da se "veliki prasak" iz kog je nasto univerzum desio prije 15 milijardi godina.. druga stvar, tvrde da nista ne putuje brze od svjetlosti.. znaci, ako se "explozija" svemira sirila najbrze moguce, brzinom svjetlosti, onda je najveci promjeri koji je svemir mogo dosegnuti, nekih (brat bratu) 30 milijardi svjetlosnih godina.. sto je vise nego duplo manje od ove njihove navedene velicine, i sumlja u sve to..
ko to koristi moj nick, misa li mu malenog?? ha ha??
A kakvog je oblika fudbalska LOPTA!? Kakav ba dodekahedron? Ovi idioti od naucnika izgleda nikad nisu ni vidjeli (uzivo) fudbalsku loptu. Ovo je smijesno!!!
Nije dubioza Josipe, ozbiljno. Postoje mnoge teorije o nastanku i prostornom širenju svemira ali je najrasprostranjenija teorije Velikog praska. Znači pojednostavljeno, svemir je "puko" iz tačke koja je predstavljala koncentraciju materije od koje je sadržan sadašnji svemir, i "detonacija" i dalje traje, tj. svemir se širi koncentrično u prostoru, tako da nije neobično što ima oblik lopte. Neki "fanatični obožavalac najprimitivnijeg sporta" mogao je samo da u tom obliku prepozna fudbalsku loptu.
ma koliko je teorija u zadnjih 50 godina oboreno, mozda i ova bude u narednih 50. helem imate sedam nebesa pa vi kako hocete :)
kako bolan ako dodjes do kraja vratis se unutra s druge strane? zaprepastena sam
hhehee nike nike dobro hahhaha ma moze biti jebiga.. sta znas. samo glupo mi ovo da dodzes do ruba lopte? mora nesto biti i iza ruba jer je prostor neogranicen jelde?
mora da je nike lopta
ja dubijoze....to garant skonto neki fanatični obožavalac najprimitivnijeg sporta zvanog fudbal....što ne bi bio u obliku kosharkashe hlopte
Ako je Svermir "fudbalska lopta"... onda je Zidane... ma kakvi! Nemoguce! :) Znam da ako dobijemo Dance... Svemir ce tih dana definitivno biti Fudbal!!! :)