lifestyle
67

Škola trčanja Klix je i dalje "najpozitivnija priča u gradu"

Klix.ba
Sarajevska Škola trčanja Klix, jedna od najmasovnijih i najpopularnijih škola trčanja u cijelom regionu, nedavno je napunila dva mjeseca aktivnosti u četvrtoj sezoni postojanja i koja je i dalje najuspješnija godina do sada.

"Odziv je i dalje fenomenalan, novi članovi se registruju svake sedmice iako je sada izazovnije jer se moraju uklopiti i pratiti ritam jedne od postojeće tri grupe. Ono što nas kao trenerski tim najviše raduje trenutno jeste nivo motivacije i želje sa kojim naši polaznici treniraju. I dalje na svakom treningu imamo oko 150 osoba, podijeljenih u tri grupe, i napredak koji su svi postigli je izvrstan.Trenutno svi trče od 30 do 60 minuta i to je za svaku pohvalu s obzirom da se radi o rekreativnim trkačima od kojih je velika većina počela trčati prije samo dva mjeseca", kaže Erol Mujanović, direktor udruženja "Marathon" Sarajevo i jedan od trenera u Školi trčanja.

Juni će također biti pun lijepih i pozitivnih dešavanja. Osim organizovane ekskurzije u Novi Sad na noćnu trku, polaznici škole će dobiti posebno organizovane tematske radionice o oblastima koje ih najviše zanimaju, zatim biti će i poklona jer će polaznici dobiti specijalne dri fit majice na kojima će moći nastupati na utrkama širom BiH i regiona za koje se spremaju. Prva od njih će biti spomenuti noćni polumaraton u Novom Sadu 25. juna, gdje će Škola trčanja Klix brojati čak 120 članova.

"Što se tiče ovakve vrste sportskih ekskurzija i u ovoj godini obaramo apsolutno sve dosadašnje rekorde i nakon 60 polaznika koliko smo imali za polumaratone u Spitu i u Dubrovniku početkom godine, put u Novi Sad ima 120 osoba i zagarantovano im je odlično druženje i nezaboravna prva utrka na kojoj će dobiti i prve medalje", dodaje Mujanović.

I dalje se sve distance i treninzi u školi obavljaju i trče sa osmijehom i škola i dalje nosi ime #najpozitivnijapričaugradu. Profil polaznika je šarolik, i dobno i po pitanju interesa polaznika, i to pokazuje da je trčanje sport za sve i da nije bez razloga najmasovniji hobi na svijetu. Intenzitet i dužina treninga će rasti i preko ljeta pa će tako svi polaznici biti u stanju da trče dva ili dva i po sata i tako završe i sarajevski polumaraton, a potom i ostale polumaratone u regionu koji će biti nakon sarajevskog (Zagreb, Ljubljana, itd).

Treninzi su u 18 sati utorkom i četvrtkom u ulici Franje Račkog, odnosno subotom u 9 sati. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem web stranice www.sarajevomarathon.ba i pogledati fotografije sa treninga na Facebook stranici Škole trčanja Klix.