lifestyle
0

Sajam luksuza u Beču

Sarajevo-x.com
U bečkim hotelima "Grand Hotel“ i "The Ring“ od 29. novembra do 2. decembra 2007. godine održati će se sajam luksuza Cercle DELUXE. Posjeta ovog sajma podrazumijeva "dubok“ džep, ali i pozivnicu bez koje se ne moze ući.

Među zvanicama će se naći John Barbara, jedan od osnivača CNN-a, poznata nizozemska spikerica Pernille La Lau i mnoga druga značajna imena evropske i svjetske VIP-scene.

[SLIKA]1[/SLIKA]Među brojnim ponudama Cerclea DELUXA, koji je inače i osnovan kao platforma za imućnu klijentelu, naći će se i najnoviji Bugattijev model, plavo-crni luksuzni automobil sa 1.001 KS te drugi ekstravagantni automobili. Međutim, muški posjetioci sigurno neće zaobici ni postavke ostalih luksuznih prevoznih sredstava, kao npr. najnovijie modele skupocijenih jahti.

Da dame ne budu zapostavljene, brojne ekskluzivne draguljarske kuće poput Wafa Jewels i Koechert će svojim kreacijama "pozlatiti“ ionako bogatu ponudu sajma. A zlatni mobitel švicarske kompanije Gold Vish, izrađen u ogranicenom broju, sigurno nece privuci samo ženske posjetioce.

[SLIKA]2[/SLIKA]Dizajner Janjaap Ruijssenaars će se u toku ova četiri dana predstaviti svojim nesvakdišnjim krevetom, kako po cijeni tako i po dizajnu. Naime, krevet "težak“ 1,2 miliona eura, ipak lebdi iznad magnetog polja, a noćenje na doticnom krevetu ne mogu si priuštiti čak ni svi klijenti Cercle DELUXA. Međutim, na raspolaganju posjetiocima stoje i drugi luksuzni namještaj.

Na kraju gosti sajma, uz laganu večeru i osvježenja, mogu zaključiti i pokoji ugovor. No, ovdje je naravno riječ o eksluzivnom i skupocijenom meniu, u kojem će gosti uživati visoko iznad Beča – dizalica će sto sa 25 mjesta podići na visinu od 50 m.