Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok tijesto ne fermentira nema pizze da valja.
Ma gotove Fine Food podloge ako neces da pamtis recepte i slicno..
Pivo u tjesto najbolji recept,pivo ima kvasac u sebi,a pica ubija. Ovaj recept imam od pica majstora ima lanac picerija u Austriji i Njemackoj. Pivo radi posao samo tako tijesto brzo naraste,rastresito i vrhunski okus. Toplo preporucujem
Mozel nularica ?
nicko072 moze kako da ne i bezalkoholno pivo ima kvasac u sebi,a alkohol svejedno ispari i kod obicnog piva dok se pica ispece
Samo bez jogurta. Dovoljno je cajna kasika secera, mlaka voda i ne citava kesica germe, previse je 7 grama germe na 300 grama brasna, osjetice se miris germe u tijestu. Drugi kljucan sastojak tjesta pizzu je dvije supene kasike maslinovog ulja.
kakav jogurt i secer u pizzi i cuj 10 minuta da tijesto odmori/naraste?? Minimum 24 sata a za to postoje i razni 'trikovi' gdje mozes pripremiti starter unapred pa tijesto napraviti i koristiti 3 sata poslije. A 10 minuta su gluposti.
Kesica kvasca ide na 500 gr. brašna, ako stavite na 300 grama kao sto je u ovom receptu normalno da tijesto brze raste ali bolje je pustiti tjesto bar pola sata , deset minuta je premalo.
i pola sata je premalo. Normalno ide oko 1-2g kvasca na kilu brasna i tijesto treba da odstoji minimum 24 sata pa i do par dana (zavisi od jacine brasna). Sve ostalo su gluposti