Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka čast Rimu ali Pale su stariji grad, jer je srpski
aha pa ja
Rim su Srbi sagradili, ali su ih Rimljani majorizirali, ugrožavali i na kraju otjerali. Srbska sudba je uvijek ista.
Kraljica Katarina Kosača-Kotromanić umrla je 25. listopada 1478. godine u Rimu. Njezino tijelo je položeno na počasno mjesto u bazilici Santa Maria in Aracoeli u Rimu, a njezine plemenite ljudske i vjerske vrline su joj posebice priznate, kad je proglašena blaženom.
U svojoj oporuci pet dana prije smrti napisala je oporuku da svoje zemlje, Bosnu i Hercegovinu ostavlja svojoj djeci u nasljedstvo, pod uvjetom da se vrate katoličkoj vjeri. Ako se ne vrate na katoličku vjeru, tad je svoje zemlje ostavila u nasljedstvo Svetoj Stolici, Vatikanu,
Tako si željela da u ,mom zagrljaju svoje tuge preoblikuješ u sreće. Tako si željela da u udubljenjima mojih ključnih kostiju svoje šapate usidriš Da jutra dočekuješ u mojim očima. Da samo u moju košulju obučena spremaš nam doručak, a ti me grdiš zbog bosih stopala i slabog apetita. Nije nam se dalo....🧚‍♀️❤️
😞
❤️❤️🧚‍♀️🐉❤️❤️😘😘😊
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
RIM JE KRALJ SVIJETA!
Ovo sa novčanicama je najjače 1,2,3
Milorad je izjavio da su Laktaši stariji
I dok se iz Beograda leti 3-4 puta dnevno za italijansku metropolu, Bošnjaci ni nemaju liniju do Rima
А ти из свог села на Мањачи имаш лет?
RRS, Rimska republika srpska
Ispričati priču o Rimu, a ne spomenuti bosansku kraljicu Katarinu...
Gdje vam je nestala dark tema...? Oslijepih u pm
OT ZA KLIX: u dark modu ako se odabere opcija "odgovori" tekst je takodjer tamne boje. Nedostaje class "dark:text-white".
Stariji od Bužima
Da je star grad, lijep, moćan, to sve stoji. Ali ove brojke su onako malo nepouzdane. Historija je bilježena, prenošena, tumačena, pisana kako se kome navilo, pa mijenjana, revidirana kroz stoljeća. Čak se i danas laže, kad je sve svima dostupno. Lažu te u oči, više nego ikad. Kako onda tek vjerovati u stvari iz vremena kad jedno pleme nije imalo pojma šta se dešava iza najbližeg brda? To kako se spajalo nastajale su priče kakve ni Hans Kristijan Andersen ne bi smislio.
Tacno tako. 👌
Najlepsi grad
Samo je Allah dž š vječan! 👆
Kad je osnovan, Srbi, Bošnjaci i Hrvati nisu još bili izmišljeni! 😂😂😂😂😂
Pa srbi ga osnovali.