Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za one koji putuju u Irak, najsigurnije je prvo otići u grad Erbil, gdje građani Evropske unije i još nekih zemalja ne mogu dobiti ulaznu vizu koja traje deset dana. Zašto ići u Erbil, kad NE MOŽETE dobiti vizu?
sve zemlje koje ste naveli su mala maca za australiju. vecih kontroli u zivotu nisam vidio. ne kontrolisu samo turiste, nego sve redom. cak ni njihovi gradjani nisu izuzeti od toga. kad dodjes na salter, na areodromu, ako si nervoza, oznojen, ako se zabunis u odgovoru, ili ako te niko ne ceka, odmah te odvajaju u zasebnu prostoriju na ispitivanje. tu ti dusu vade na kasicicu. pitaju kome si dosao, ako si turista moras imati rezervisan hotel te znati najpoznatije australijske znamenitosit, ako ne znas nisi turista. i vrate te nazad. ako se bunis strpaju te u bajbok na sedam dana, zviznu ti zabranu ulaska i opet nazad. a ako nekome dolazis, kao gost, tvoj domacin mora drzavi uplatiti garanciju, ciji iznos zavisi od vremena koje ces provesti kod njega. npr, 3 mjeseca kosta 40 hiljada dolara. nigdje, gdje god sam bio, nisam vidio veceg maltretiranja.
Najteze uci u drzavu Mali, kazu ne moze niko s qrcem preko 10cm (u erekciji, da se razumijemo). btw meni prosle godine nisu dali, a jos mi bio opusten :(
Steta bas sam htio u Butan na odmor ... :((( XD XD XD
Pa ko ima potrebu da ide u ove zemlje?
Ja država i procedura im......pa ne bih niti u jednu išao ni pod razno! Države za ne poželiti ikada i u jednu ići.
E samo nesto sam zaboravio. Prije neki dan smo pozvali jednu privrednu delegaciju sa Kosova da posjeti BiH . Nista teze nije bilo nego od naseg ureda za strance dobiti ovjerena pozivna pisma za te ljude. Izmedju ostalog su trazili da im dostavimo i strucne spreme od tih ljudi. Trajalo je sve oko mjesec dana uz mnogo sati nerviranja i telefoniranja. Vjerujte nista teze nije dobiti nego vizu za BiH.
\"Sao Tome i Principe je prelijepo ostrvo koje se nalazi pored zapadne obale Centralne Afrike. Ulazak u zemlju je moguć na dva načina – kontaktiranjem ambasade ili konzulata ili rezervisanjem putovanja preko putnih agencija.\" @KIX.ba Zašto je ova zemlja na listi onih u koje je najteže ući? Po čemu ste to zaključili? Odron ste i to žešći!
\"Za one koji putuju u Irak, najsigurnije je prvo otići u grad Erbil, gdje građani Evropske unije i još nekih zemalja ne mogu dobiti ulaznu vizu koja traje deset dana.\" Šta je KIX.BA želio reći???
Ja volim Kanadu...
nista lakse popnes se na 39 000 metara i biras gdje ces da sletis s onim padobrenom jedino ovaj Nauru mozes ofulat jer je isto kocka secera, Feliksu ne treba viza xD
A bas sam planirala skoknut\' do Nauru-a. Kad ono... :(
cista laz za libiju ja sam vizu dobio u roku od 2 dana u sarajevu bez problema
DA NAM ŽIVI SLOBODAN,NEZAVISAN I JEDINSTVEN K U R D I S T A N. . MOLL MOSTAPHA BARZANI . . VOZDA HERZOG
hejteri ce da hejtaju a vi u nauritaniji nemate kazan za rakiju i razanj za janjeta
\"Sao Tome i Principe je prelijepo ostrvo koje se nalazi pored zapadne obale Centralne Afrike\" Nismo mi iz Sao Tome i Principe ko vi glupi Bosanci svih nacija, da skidamo gache pred prvim bjelosvjetskim hoštaplerima. Vama ulazi ko hoće, razvaljuju vas ko beba zvečku. Prodaju vam muba pod dubrege, svoji na tuđem, živite od kredita i milostinje Nama nemožeš ni prismrdit ako nam se ne svidiš, ma ni preko interneta, naša Nauru preljepa i dovoljna
Sve zemlje za pozelit.