Pobjegnite iz stvarnosti
170

Tri bajkovite kućice u našoj zemlji pružit će vam idiličan planinski ugođaj

N. C.
Ako uživate u zimskim čarolijama i blagdanskom ugođaju, planinske kućice s kaminom su idealna opcija za kratki zimski odmor.

Ukoliko se pitate gdje provesti nekoliko dana i uživati u zimskoj idili, a pri tome u granicama naše zemlje imamo nekoliko prijedloga za vas.

U nastavku vam donosimo prekrasnih kućica gdje ćete upotpunosti uživati u idiličnom enterijeru kao i planinskoj okolini.

Little Cottage Dream

Prva lokacija koja će vam pružiti pravi zimski ugođaj nalazi se na Ponijerima kod Kaknja. Ova instagramična kućica će vas natjerati da se zaljubite u nju, a zimi ima posebnu čar.

Originalno uređen enterijer zadovoljit će vaše potrebe, a posebno se ističe kutak za predah uz čaj i knjigu koji s predivnim pogledom ka poljanama. Osim toga, tu je i ljuljačka na kojoj možete napraviti jedinstvene fotografije za vaš feed.

U ovoj slatkoj kućici možete se upotpunosti odmoriti uživajući u malim detaljima. Kućica može primiti maksimalno četiri osobe što je idealno za očuvanje privatnosti.

Woodlux na Nišićima

Još jedno čarobno mjesto koje vam nudi privatnost uz planinski ugođaj u drvenoj kućici. Riječ je o Woodluxu na Nišićima.

Mala drvena kuća skrivena u prirodi ima sobicu u krovu s krevetom koji se nalazi ispod prozora koji gleda na predivnu prirodu. Osim toga, dnevna soba ima velike portale te vam omogućava da iz udobnosti doma uživate upotpunosti uživate u pogledu na prirodu.

Ovaj kompleks sadrži i uređen vanjski prostor i terasu za one koji vole uživati u toplom čaju uz ognjište na otvorenom. U blizini kućice nalazi se i vještačko jezerce te stazice za šetanje.

Bobijeva vikendica na Romaniji

Ako vam je dosta užurbanog života, stresa i obaveza, onda vam je potreban odmor u baš ovoj najčarobnijoj drvenoj kolibi na Romaniji. Bobijeva vikendica nalazi se na Romaniji, udaljena svega 20 minuta vožnje od Sarajeva.

I ova drvena kućica će vas oduševiti, naročito tokom novogodišnjih dana kada možete uživati u njenom zimskom ruhu, ali i pravom planinskom ugođaju.

Iako je koliba dobila naziv po psu koji ju je nekad čuvao, a koji je nažalost uginuo, na njegovo mjesto je došao Beli koji odlično radi svoj posao, a njegova umiljatost me osvojila na prvu.