Tematski park
8

Super Nintendo World se otvara 18. marta uz stroge mjere protiv koronavirusa

D. B.
Dugoočekivano otvaranje tematskog parka Super Nintendo World u Japanu bit će obavljeno 18. marta.

Tematski park se nalazi u Osaki u Japanu, a trebao je biti otvoren 4. februara. Međutim, zbog pandemije koronavirusa kompanija Universal Studios je odlučila odgoditi otvorenje za 18. mart, tako da je to novi datum.

Međutim, u parku će važiti stroga pravila, odnosno mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa. Između ostalog, broj posjetitelja će biti ograničen, a svi će morati nositi maske.

Podsjetimo, tematski park je prvobitno trebao biti otvoren još tokom ljeta 2020. godine, ali se to nije dogodilo zbog pogoršane epidemiološke situacije. Ceremonija je odgođena za februar, a potom za mart. Broj novih slučajeva u Japanu je u padu.

Glavna atrakcija u parku je rollercoaster Mario Kart: Kuppa's Challenge koji se nalazi u unutrašnjosti dvorca Bowser. Rollercoaster koristi AR tehnologiju projektovanja i mapiranja, a svaki posjetitelj na glavu stavlja AR headset u obliku Marijevog kačketa. Druga velika atrakcija je Yoshi Adventure, sporiji rollercoaster koji se nalazi na Yoshi's Island otoku.

Park će ponuditi interaktivna iskustva kao što je "Power-up Band", koji donosi borbu s neprijateljskim likovima i skupljanje novčića na smartphone. To se može koristiti tokom uživanja na rollercoasteru, ali i u drugim atrakcijama.

Dio parka su gift shop, restoran Kinpio Cafe i još mnogo toga.