Primamljiva ponuda
58

Selo u Švicarskoj nudi 50 hiljada eura za doseljenje uz dva uslova

N. C.
Švicarsko selo Albinen nudi porodicama 50 hiljada eura i više samo da se presele u zadivljujuće selo u planinskoj dolini.

Da li se borite sa troškovima života? Jedno švicarsko selo bi moglo imati rješenje za vas.

Prekrasno područje nalazi se na planinskoj padini na 1.300 metara nadmorske visine. Njegove tradicionalne planinske kuće gledaju prema dolje na ogromno okruženje snježno bijelih vrhova, prenosi Daily Mail.

Malom selu već neko vrijeme prijeti izumiranje jer se sve veći broj stanovnika iseljava iz seoske slikovite zajednice u korist okolnih gradova.

Krajem 2020. godine u selu je živjelo samo 243 stanovnika. Međutim, planom koji je osmišljen 2018. godine svi se nadaju da će se spriječiti taj trend.

Uprkos tome što je privlačno selo udaljeno 6,8 km od banjskog grada Leukerbada i 35 minuta vožnje od glavnog grada kantona Siona i industrijskog grada Vispa, grad se ispraznio tokom godina zbog nedostatka poslova.

Porodice dobit će 25.000 eura po odrasloj osobi i još 10.000 hiljada eura po djetetu.

Ponuda od 50.000 eura za preseljenje na jedno od najljepših mjesta na svijetu je primamljiva, ali postoji i jedan uslov.

Kako bi zaustavio pražnjenje grada, Albinen traži ljude mlađe od 45 godina za nastanjenje. Od vas se traži i da u selu morate ostati živjeti 10 godina.