Putovanja
139

Rasprodaju se aranžmani za najluđu noć: Dubai hit destinacija za doček Nove godine

Piše: E.S.H.
Loša ekonomska situacija u našoj zemlji neće mnogo utjecati na to da građani BiH sebi priušte doček Nove godine u nekim evropskim gradovima. Prag, Beč, Budimpešta, romantični Pariz, Dubrovnik, ali i bh. planine ove godine će biti adrese za najluđu noć.

Agencije nude različite i povoljne aranžmane. Za putovanja u trajanju od tri do osam dana ćete izdvojiti od dvije stotine do dvije hiljade KM.

Iz Ventura Travel Agency ističu da se novogodišnji programi uveliko popunjavaju.

"U ponudi koje su ove godine, između ostalog, i Dubai – sa direktnim letom iz Sarajeva za što vlada veliko interesovanje i gdje je zabilježen veći broj rezervacija, Istanbul avionom, kao i svake godine, Pariz – jedna od popularnijih destinacija za romantične, Budimpešta, Beč, Verona, Prag i domaće planine kao što su Vlašić i Bjelašnica", izjavila je za Klix.ba prodajna menadžerica Aiša Terzić.

Najveći je interes građana BiH je za srednju Evropu, ali kako nam ističu iz VTA najviše rezervacija je za program u Budimpešti, pet dana (tri noćenja) za 266 KM i u Pragu (tri noćenja) za 359 KM. Razlog su dobra ponuda, dobar sadržaj i nezaboravna iskustva.

Dubai
Dubai

Agencija Sol Azur & Buena Vista nudi autobuske aranžmane i jedan avionski aranžman za Instanbul. Popularne destinacije agencije Sol Azur su Istanbul, Amsterdam, Azurna obala, Berlin, Bratislava i Beč, Budimpešta, Pariz, Venecija, Barcelona, Krakow, Rim, Rimini, Milano i Verona.

"Najtraženiji su aranžmani koji traju kraće i ne oduzimaju puno radnih dana. Milano, Bratislava i Beč, Budimpešta i Istanbul su najatraktivniji. Što se tiče cijena, za put u Milano ćete morati izdvojiti 295 KM za šest dana (tri noćenja). Za posjetu Bratislavi i Beču ćete izdvojiti 245 KM za pet dana (dva noćenja u Bratislavi). Najjeftiniji aranžman je za Veneciju i košta 169 KM (četiri dana i dva noćenja)", rekao nam je Dino Imamović.

Ono što ova agencija do sada nije nudila su Milano i Verona, za koje imaju veliki odziv putnika.

"To su putnici koji sa nama dugo putuju, pa smo za njih ubacili isključivo Milano i isključivo Veronu, tako da je to pun pogodak za ovu Novu godinu", kazao nam je Imamović.

Istanbul
Istanbul

Centrotours je za doček Nove godine pripremio posebnu ponudu koju su nazvali "15 destinacija za doček 2015. godine".

"Imamo u ponudi putovanje u Dubai direktnim letom iz Sarajeva od 26. decembra do 02. januara. Za to putovanje imamo slobodna još tri mjesta. Još jedno popularno putovanje je Istanbul, jer se putuje u ranim jutarnjim satima i vraća se u kasnim satima iz Istanbula, pa putnici maksimalno iskoriste vrijeme (četiri noćenja, pet dana). Imamo i putovanja u Veneciju, Rim, Prag, Barcelonu, Amsterdam, Dubrovnik i Jadran, Krakow… Imamo oko 15 destinacija, a putovanja su autobusom ili avionom. Cijene su popularne, a imamo super ponudu do 15. novembra. Nakon 15. će cijene biti nešto više", izjavio je za Klix.ba Mauamer Lutvić, direktor turističke agencije Centrotours.

Dubai je hit destinacija i u Relax Toursu. Osim Dubaija, preporučuju i proslavu Nove godine u Rimu.

Rim
Rim

"Drugi naš favorit je Rim koji se prošle godine pokazao kao super grad za proslavu. Imamo charter let, putovanje traje pet dana, a cijena je od 499 KM, u zavisnosti od broja zvjezdica hotela, na bazi noćenja sa doručkom", izjavila nam je Maida Jašarević. Istanbul, Budimpešta i Pariz su destinacije koje su uvijek aktuelne. Tu su i bh. planine i svi hoteli na Jadranu.

"Ono što smo se iznenadili je da ljudi kupuju aranžmane unaprijed, tako da su neke destinacije rasprodate već dva mjeseca prije Nove godine", rekla nam je Maida Jašarević iz agencije Relax Tours.

Za one koji ne mogu otputovati van granica naše zemlje do sada je organizovan doček u glavnom gradu BiH, na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra. Još uvijek nije poznato da li će građani imati priliku dočekati Novu godinu uz bh. bendove i najluđu noć provesti na glavnom sarajevskom trgu.