Zimska čarolija
205

Pogledajte idilične prizore snijegom prekrivenog Vrela Bosne i Rimskog mosta

N. O.
Idilični prizori Vrela Bosne i Rimskog mosta (Foto: I. L./Klix.ba)
Idilični prizori Vrela Bosne i Rimskog mosta (Foto: I. L./Klix.ba)
Snježne padavine i niske temperature koje su posljednjih dana zahvatile Bosnu i Hercegovinu doprinijele su bajkovitom izgledu prirode te na sarajevskom izletištu Vrelo Bosne, kao i Rimskom mostu koji se nalazi u blizini, kreirale idilične zimske prizore.

Nakon neubičajenog perioda proljetnih temperatura koje su zabilježene prvih dana januara 2022. godine, u Bosnu i Hercegovinu je stigla prava zima.

Snijeg koji je prethodnih dana padao i niske temperature koje su doprinijele da se zadrži, zajednički su kreirali idilične prizore na Vrelu Bosne koje je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba.

Poznato izletiše omiljeno je mnogima, iako češće u ljetnom periodu kada nudi spas od vrućina. Međutim, prirodno okruženje Vrela Bosne predstavlja posebno bajkovit prizor i u zimskom periodu.

Uz patke i pačiće koji neometano plivaju rijekom te labudove koji su se skoro stopili sa snijegom u okruženju, prizori su idilični.

Još jedna slikovita destinacija koja se nalazi u neposrednoj blizini Vrela Bosne jeste Rimski most koji je zablistao u zimskom okruženju.

Iako su snijeg i led izazvali mnoge probleme u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje se živa na termometru jutros spustila na -12 stepeni, u prirodnom okruženju su doprinijeli kreiranju nestvarnih prizora koji pokazuju svu ljepotu ovog godišnjeg doba.