Ne izbjegavajte je
11

Pet zabavnih stvari koje možete raditi u pustinji

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Pretopli dani, hladne noći, malo vode i opasni gmizavci koji vam prave društvo samo su neke karakteristike putovanja pustinjom. Zbog toga neki možda misle da ih je najbolje izbjegavati.

Međutim za one hrabrije ova sušna divljina može vam priuštiti neke od najzabavnijih aktivnosti u toku putovanja.

Pustinja Namiba, Namibija: Jahanje

Jahanje kroz najstariju pustinjsku regiju na svijetu zasigurno nije dobra ideja za putnike sa slabim srcima. No oni koji su navikli na udaljena mjesta ovo će biti idealna prilika da vide gotovo cijelu pustinju, planinu Hakos, mnoge kanjone, obalne staze, oaze. Putovanje se završava na obalama Atlantskog okeana u Swakopmundu. Uz put ćete vidjeti planinsku zebru, antilope, nojeve i bradavičaste svinje.

Pustinja Lahbab, Ujedinjeni Arapski Emirati: Vožnja dinama

Manje od sat vremena vožnje od jakih svjetala Dubaija vožnja pustinjskim dinama može biti nezaboravno iskustvo svakom turisti. Sve što trebate uraditi jeste sjediti čvrsto, držati oči otvorene i dopustiti vašem vozaču da preuzme moć nad pustinjskim dinama.

Pustinja Sonoran, Arizona: Pješačenje

Ako želite manje intenzivno pustinjsko iskustvo i vidjeti što više prirode trebate otići do Arizone. Ovo je jedna od najživljih pustinja u svijetu i možete vidjeti neke od najinteresantnijih životinja.

Pustinja Usaka, Peru: Surfovanje po pustinji

Posljednji teren koji daskom za surfovanje trebate osvojiti je pustinja. Sve što vam je potrebno je daska i puno odlučnosti.

Pustinja Thar, Indija: Utrke deva

Deve koje trče izgledaju, jednom riječju, dementno. Oni nemaju ništa od elegantne snage konja. Kada trče noge im idu u stranu. Osim toga veliki novci se ulažu u ove trke, a vama će utrka s devama biti jedno od nezaboravnih iskustava.