Jordanska ljepotica
0
Pet razloga da posjetite Aqabu
Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cini mi se da bas na tom istoku i vladaju bogati :-)
Problem zapada nije Islam niti muslimani, nego ono sto predstavljaju norme po kojima se ophode. Krscanstvo nije bilo podobno za ovaj danasnji sistem i zato se moralo mjenjati samo sto je taj proces vec zavrsen (procitajte Hegela). Zapadna civilizacija je dostigla svoj vrhunac i nema vise progresa, jedini nacin da opstane je da se siri geografski. EU, EFTA, NATO itd su pokusaji toga. Najlaksi, najpovoljni i najprofitabilni cilj je Blski Istok sa svojm prirodnim bogatstvima i strateskim polozajem (ko drzi to pod kontrolom vlada svijetom - Halford McKinder), a Islam je tu lociran i predstavlja prepreku. Ne zbog svog sadrzaja, nego zbog toga sto ne dozvoljava kredit, korupciju, hedonizam, oligarhiju (vladavinu bogatih), zato je prepreka i \"zapad\" nastoji da ga transformise.
Andaluzija i osmansko carstvo su ustvari samo bili odgovor na krstaske ratove. Do tada vas niko nije dirao. A pod vladavinom osmanskog carstva od vise od 500 godina, nije bilo mrtvih, koliko je bilo samo kod jednog od osam krstaskih pohoda po islamskom svijetu.
Pa znas kad je sa muslimanima neki problem to je cirkus i terorizam, a kod vas se to naziva borba za demokratski, civilizovani nacin zivljenja. Ista stvar, samo razlicita terminologija. Tako je kod muslimana maloumnik koji napravi neki belaj terorista, a kod krscana se to naziva psihicki oboljela osoba.
Evropljani su toliko miroljubivi i tolernatni da samo u Evropi postoje nacionalne države. Prvo istrijebiš sve druge onda postaneš miroljubiv i tolerantan.
Fino vam je čovjek rekao. S kim god ste u doticaju pravite cirkus, s kršćanima, s židovima, čak i s miroljubivim hindusima. Kad već pominješ šta su vam napravili kršćani u Andaluziji, što se ne prisjetiš šta ste vi prije njih napravili domicilnom stanovništvu kad ste došli tamo, šta ste radili za vrijeme Osmanlijske vladavine u ovim krajevima. Uostalom, pojam \'sveti rat\' ne postoji kod nikoga drugog. Kršćani pokorili Ameriku, jesu, al zato što su bili, kao i sada, tehnički spremni na takav poduhvat, imali znanje. Da vam nije Zapada još bi sjedili u pijesku i nafta bi vam bila misaona imenica, jer POTREBU ZA NAFTOM je izmislio Zapad, a ne Istok. Tako da svi oni šeici što ke.njaju pare bi bili fukare da Zapad nije tehnikom i tehnologijom stvorio potrebu za naftom
Joj dobre reklame! Da hoce iz Evrope otici svi ovi malo juznije, ali ne samo turisticki.
Tako razmišlja najniža socijalna kasta u Z. Evropi. Oni polupismeni što misle da imgranti ne rade žive od socijale i otimaju radna mjesta. Naravno navijačima nije drago da klubove kupuju šeici ali vlasnicima klubova petrodolari ne smrde.
Zna se tko je hrvatsko cvijeće!
Znaju oni to samo se prave ludi.
Pa ovdje da je tema o cvijecu zavrsilo bi se na tome koje je muslimansko, koje srpsko, koje hrvatsko... stvarno ljudi prestanimo vise s tim!!!! Sve lijepe destinacije za odmor trebaju da se reklamiraju, tako mi se svidja i ova reklama za Jordan, prelijepo!!!
Wow dobroga hotela... Svaka cast.. sve ljepe stvari u ovome svijetu se trebaju vidjeti.:)
Nemam ni ja vise vremena... Danas mi je raspored ispunjen. Heil myself. :-)
SS, ovaj ti ne odgovara. Izgleda da je dezurnom hodzi telefon zauzet.
Kao da si znao da mi je deda ratni vojni invalid! Pao sa osmatracnice.