Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I kod nas je, samo moras sjesti do prozora da vidis ako ima revizora na stanici i to je to.
Kod nas ni zrak nije besplatan. Trebas otici na Trebevic da udahnes, treba gorivo, treba natociti corbe, treba platiti.
Najboja solucija! To zapravo i jeste definicija "javnog prevoza"! Jer realno, po čemu se različi autobus za kojeg trebam platiti i taxi koji dijelim npr. sa nekim prijateljem?
“Različi”? Razlikuje se po tome sto te taxi izadje skuplje ako dalje ides, jgp je ista cijena jedna ili 21 stanica.
Ušteda po domaćinstvu 100 eura godišnje 😁😁😁😁Klix opet nesto ppgresno skontao,pa sta njima znaci 100 eura na godisnjem nivou kad im je minimalac 1700 eura 😁😁😁😁znaci ljudi imaju u prosjeku plate 2500 eura x12 mjeseci 30 000 eura za godinu zarade i da brinu o 100 eura 😁😁😁😁😁
Vidi tramvaja kruh te rodio! I još dzabni prevoz. Kod nas se vozis u neispravnoj konzervi, ne znaš hoćeš dočekati iduću stanicu od buke to tockova, i još uredno platis cijenu kao u Berlinu da si.
Našim SDA ba lijama nepoznat pojam.
Imala bi i FBiH svasta da ne baci 1.2 milijardi KM na kladionice godisnje, ovo je bez automat klubova i bez RS.
Gras revizori na aparatima
Po meni treba biti besplatan ali zato nek tramvaji, autobusi itd. iznajmljuju prostor za reklame, s'vanjske strane vozila, unutrasnje i na stanicama. Nemoze se kao neke nacionalne televizije koje osim preplate imaju i reklame kao i privatne TV, nije lealno. zato ako hoce da naplate prevoz, ne trebaju koristiti reklame, ne moze oboje.
Zenicatrans na aparatima...
Javni prijevoz je besmislen i prije svega štetan i za ekonomiju i za gradjane ako nije besplatan, odnosno sluzi za ostvarivanje profita tamo gdje ga ne smije biti jer stvara mnogostruko vece opce drustvene tete samo radi koristi od opceg dobra koju uzurpiraju pojedinci.
Lako je biti socijalna država kad ne znaš šta ćeš od para.
Nemojte bacati, dajte nama, jer ćemo mi plaćati još 300 godina
Gledaj tramvaja sine ko svemirski brod, ovakvi će kod nas doć al kad budu stari 40g god, a u Luksemburgu novi budu letili.
@fantor ahhahaahhahaha dobar dobar
Mala ispravka: Luksemburg postaje prva zemlja sa besplatnim javnim prijevozom (sto ukljucuje sve autobuse, tramvaje i vozove), a ne sa besplatnim gradskim prijevozom. Posto je Lux glavno grad Lux, mislim da je doslo do konfuzije negdje :).
Kome mi mozemo nesto djaba dati!?Nase firme nemaju stedstava,ni struju i topli obrok da plate.
Gledaj tramvaja, naši ko kočija pored ovih haha
Dzaba je mozda za putnike al nije za grad. Sve to neko mora platiti