Gdje na godišnji odmor
0
Ljetovanje bh. građana u doba recesije
Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni je jako simpaticno kako smo mi bivsi jugovsi razvili neki osjecaj superiornosti prem Cesima i Slovacima, ljudima koji su covjecanstvu dali toliko revolucionarnih izuma i inovacija kakvi mi bivsi jugosloveni necemo vjerovatno jos dugo. Prvo akadamija scenskih umjetnosti, prve lutke, Skoda, moderna strujna kola, otpornike za tranzistor, itd itd. Interesantno je kako se mi bivsi jugovici tesko oslobadjamo stereotipa, onih neosnovanih, tipa \"paradajz turisti\"... Gdje su Cesi i Slovaci danas a gdje smo mi? Jedina stvar koja je njih drzala u zaostatku u odnosu na nas je Rusija, iz odredjenih interesnih razloga. Cime se povgukla Rusija \"paradajz turisti \" su pokazali koliko vrijede... ..a mi se i dalje tjesimo nalazeci drugim narodima i kulturama mane...a gdje smo?
..pa onda ne bismo morali liječit komplekse pojedinim umobolnicima koji pišu te grafite po Neumu i sl.
Da je pameti (košto nije) i manje lijenosti (košto jeste), dosad bi se angažovalo ono malo normalnog svijeta u Sarajevu i izlobiralo da se u Sarajevu napravi jedno poveće jezero. Tuzla ih ima tri kolko ja znam, i to nije samo zato što iposd tuzle ima vode. Zagreb ima jezero a ne leži na tolko vode ko Tuzla. Uvjeren sam da bismo svi prilično profitirali ( i finansijski i zdravstveno) kad bi Sarajevo napravilo jedno ili dva jezera. Ako iko ikad napravi ikakvu studiju na tu temu, uvjeren sam da će doći do istog zaključka kao ja.
Mislim da si malo pogresno informisan/a, Albanci su , barem nominalno, večinski Muslimani, mada je tačno da oni zaista ne spadaju u tipične Muslimane. Boraveći na Kosovu i Albanije 3 godina došla sam do zaključka da su njihovi Muslimani zadržali dosta kršćanskih običaja od svojih predaka i oni se toga nikad nisu odrekli. Oni zaista nisu podijeljeni po religijskoj osnovi. Njoma je temelj identiteta jezik, zato ima je teško da skontaju kompleksnost naše situacije, mada su u suštini svi saglasni oko toga da su Bošnjaci najveći stradalnici sukoba u bivšoj yu. NJihvoi heroji dolaze i iz kršćanskih i Muslimanskih porodica. Kod njih religija nije primarna odrednica identiteta već je to jezik.
@Behljulji, simpatičan si ali nemoj se ljutit moram te malo uputit u albanski jezik, jer mi je majka mi je Arnaut (Albanka) pa znam malo vise o tome. Albanci ne izgovaraju baklava sa \"lj\", nego sa naglašenim tvrdim \"l\", onako kako arapi izgovaraju Allah, a \"lj\" koriste u nekim drugim riječima\". \"Bakljava\" , sa \"lj\" kažu Arapi. Čula sam ih sama više puta. Usput Albanski je bitno drugačiji od našeg (Bosanskog) i drugih slavenskih jezika pa je ono njihovo\" lj\" u skladu sa pravilima njihovog jezika. Mislim da bi prioritetnije bilo da malo pomognemo nekim našim sugradjanima iz Sadžaka koji govore Bosanski još nezgrapnije od Albanaca, a nemaju neki drugi, neslavenski jezik za maternji kao Albanci. Izgleda da su bivši S-H učili upravo od Albanaca i to onih manje pisemnih ;) Malo šale, nije zlonamjerno, naravno, al skontali ste logiku iza ovoga svega, nadam se :) Senija
@ \"dr. Fikret\", Boga mi Fikro iznenadio bi se kolko smo bili popasli sve one propagande o Albaniji i Šipcima općenito...bio sam prošle godine...sjever im nije uredjen ko Hrvatska, al jug ie odličan. Dva mora-Jadransko i Jonsko... Fakat ispade da smo mi najgore popasli tu priču o šipcima ko nižoj rasi , ko posljednji blečci... ..al nije ni čudi jer kod nas dolaze uglavnom njihovi pekari i probisvjeti, a ona normala im se hvata zapada i Amerike... neće kod nas doć jedan Nobelovac ( oni ih imaju 2)...nego keljemendi i sl ( koje je neko ovdje doveo iz nekog razloga....) Zadnja njihova normala je ovdje doselila za vrijeme Tileta..a ovo poslije rata...ne znam.... Uglavnom, ima se šta vidjet u Albaniji i tekako Preporučujem mjesta: Saranda, Vlora, Butrint ( tu će uskoro gostovat naše Narodno pozorište njhovom pozorištu), Apollonia, Kruja, Drač.
Jeremy, malo si zakasnio. To si mogo do 1998, dok su milosevic i njegovi drzali Kosovo pod okupacijom...sad vise ne moze...ocito si Sipce malo pobrko sa nekim drugim...Nemoj bikvalno shvatat ono \" Ignorance is bliss \" ;)) Probaj u bg. kazu da tamo ima jos uvijek mjesta za takve poput tebe ;)) ...ne ocajavaj ;)
da demantujem glupe komentare ljudi koji nisu bili u albaniji - ja bila poslom , sokirana kako je prelijepo. a tu su i neki njihovi postovi na forumu pa pogledajte : http://images.google.ba/imgres?imgurl=http://www.galeriashqiptare.net/albums/userpics/10067/tirana~33.jpg&imgrefurl=http://www.skyscrapercity.com/showthread.php%3Ft%3D745414%26page%3D2&usg=__WIhwSuE5Knsrn6NrfeOOj4PeDO0=&h=553&w=800&sz=113&hl=bs&start=140&um=1&tbnid=tI2K0nGCvVnzhM:&tbnh=99&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dtirana%26ndsp%3D21%26hl%3Dbs%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN%26start%3D126%26um%3D1
@ @dr Fikret hahahaha, glup si ko tocak. cuj muslimani muslimanima ( u albaniji?) ??? albanci su vecinom katolici glupandzerosu jedan.
ja cu na zimovanje dok ovdje opet ne zahladi
@Miki, tvoj odmor na Hrvatskom primorju pretpostavljam da planiras kada nemas \"mecu\". Ponesi uloske od kuce,kupuj domace. A kada te zagrle tamo Miki,da li te poljube dva ili tri puta? Mozda ti nude snimanje \"pornica\" kao onom frajeru 3000 za noc?Docekuju te \"oberuchke\"!? U jednoj bejzolka a u drugoj \"svjeti kriz\"... Miki miki veliki,Miki Miki luuuudi\'....cini mi se da tako glasi pjesmica?
za @dr Fikret: Nigdje veze sto pricas -\"S druge strane, u banjalučkoj agenciji Unis Tours nije primjećen značajniji pad interesovanja za odlazak na ljetovanje tokom ove sezone. \"Očekujemo da će i ova sezona biti uspješna, imamo ponude za Tursku, Tunis, Egipat te Grčku, Crnu Goru i Hrvatsku....\" hahaha :) Srbi muslimanima :)) Za Hadis - Pravi muslimani nikada ne guraju niti poturaju svoju vjeru drugima pod nos.Ako vjerujes, to radis sebe radi...ne radi komsiluka sine ;) Mani se vehabija ;)
ima planina i rijeka, pive karpuze, rostilja. Da je bolje nebi valjalo
ja cu malo do kariba, inace svake godine idem ledo po 2 hefte, prosle godine sam bio i u kosta rici zemlja ludilo izlazi i na pacifik i na meksicki zaljev, ima prasume ma ludara... a planiram malo i do bosne u augustu malo raftanje u kanjonu rakitn ice, malo na cevape, malo kod rodjaka na vikendicu na babanovac i tako... a nisam vam pricao prosle sedmice sam bio u vegasu inace odem tamo kad god mogu nije puno daleko od mene pa bi preporucio svakome da malo okusa vegas pogotovo ovoj mladjoj raji
,,Erika Omerika,, hahaha bas funny