Jedno od najdubljih kraških jezera
380
Legenda Crvenog jezera i danas plaši stanovnike Imotskog
Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cool story bro, needs more dragons and shit :D
cool story bro
andjele sidji malo i kod nas...imat cemo mnogo ovakvih prirodnih fenomena
AAAAAA izvadite meeee!
prno mahmut, ne moze se dahnut :)
kakav gavan pao meteor :P
bila tamo i pokusala baciti kamen u jezero nemoguce je....fizika u pitanju nista specijalno,vise napuhano.....
zato što se leti 4 mjeseca do površine vode plus presjedanje u municu
Hajde mi odgovorite zasto se ne moze ubaciti kamen u jezero?Ne kontam?
Čuj "jedna od najstrašnijih i najtajanstvenijih legendi"... Pa ovo je slatka pričica uspavanka koju većina bošnja u svojoj glavi sebi ispriča prije spavanja, kako će ove naše političare, privatnike i dijasporce isto tako da proguta zemlja i njih i svu imovinu koju nejma torije da je legalna, tako da se onda neće moći vidjeti koliko su ostali lijeni i nesposobni. I onda nakon što utihne eho u šupljoj glavi, zaspu slatkim i mirnim snom, sve dok ih rano ujutro u 11 sati ne probudi stara na čijoj su grbači već trideset godina.
jesam japrobao ,smijem se prijateljima i govorim "jeste ludi!!!" "zašto nebi mogao ubacit" e kad sam bacio pravo sam se obrukao haha!
ovo je zaista istinita prica a ne nekakva izmisljena legenda. mozda su ljudi izmislili pricu o vilenjacima i anđelima ali to da se zemlja u kraskim krajevima iz cista mira i bez ikakve najave otvori je jako dobro poznata cinjenica.Ima takvih primjera i na jugu hercegovini i kod drvara,tako su nastale mnogo vrtace jer zemlja potone zbog podzemnih rupa koje su napravile rijeke ponornice.
Postoji ista legenda o Gavranu i nastanku Borackog jezera :D
Pa današnje političke partije i njihovo rukovodstvo su poput ovog Gavana i Gavanice, a njihovi sljedbenici su ovi siromasi što ni za kruha nemaju ali ih opet iznova biraju samo ne znam kome bih u BiH dodijelio ulogu anđela iskušenja??? Tko ovdje ima moć da ih sve u zemlju utjera???
Jeli itko od vas uspio ubaciti kamen u ovo jezero. Nema sanse.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Crveno_jezero
...a sto bi to nasi da znaju? iskreno... zar im nije jednostavnije pokucaju pozvone MMF-u ....kazu halo mmf ...ovdje bosanci na budzetu nama treba PARAAA nama nestalo PARAAA plate sad trebaju a regres uskoro...haj nam kapnite par sto miliona i MMF kaze...eto odma ce to biti dolijemo mi jos 50 miliona vise nego sto trazite neka vam se nadje pri ruci bit ce vruce ljeto, trebat ce vama malo vise godisnjeg i etooo ga... koji ce njima ku.ra.c znanje o ekonomiji marketingu i snalazljivosti i masti pakovanja proizvoda turisticke atrakcije iliti bilo cega za novac...pih