Potpuno novi nivo
39

Icon of the Seas je najveći kruzer na svijetu, zaplovit će 2024. godine

D. B.
Kompanija Royal Caribbean je predstavila ilustracije nestrpljivo očekivanog kruzera koji će biti najveći na svijetu.

Riječ je o kruzeru pod nazivom Icon of the Seas, koji će biti završen krajem 2023., a prvo putovanje je planirano za januar 2024. godine.

Kruzer će ponuditi sve prednosti plaža, odmarališta i tematskih parkova te će gostima pružiti različite vrste zabave bez obzira na starosnu dob.

"Svakim novim brodom podižemo ljestvicu više u industriji putovanja te poboljšavamo ono što naši gosti poznaju i vole. Od trenutka kad zakorače na kruzer, sva iskustva su dizajnirana tako da im pruže najbolji odmor. Icon of the Seas predstavlja novi nivo porodičnog odmora", izjavio je predsjednik i direktor Royal Caribbean Grupe Jason Liberty.

Kruzer nudi uzbuđenja koja podižu adrenalin, a među njima su najveći vodeni park na moru i nenadmašni načini opuštanje uz više pogleda na okean i bazena nego ikad ranije (po jedan za svaki dan u sedmici). U ponudi je više od 40 novih i poznatih opcija barova i noćnih klubova, kao i vrhunske zabave.

Icon od the Seas je podijeljen u pet "naselja" od kojih svako ima svoje unikatne kvalitete. Trill Island je dom najvećeg vodenog parka na moru sa šest rekordnih tobogana. Chill Island ima bazen za svako "raspoloženje", a tu je i prvi swim-up bar na moru pod nazivom Swim & Tonic. Također Royal Bay Pool predstavlja najveći bazen na moru, a Surfside je naselje namijenjeno isključivo mladim porodicama. Za one koji traže mir, tu je AquaDome oaza, a Hideway je kombinacija dobrih klubova na plaži te neometanog pogleda na okean.

Gostima su na raspolaganju brojni restorani, kafići i barovi s fantastičnim pogledom na okean.